Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Nieuwe baan

Gefeliciteerd met uw nieuwe baan! Dat betekent dat u een aantal keuzes kunt maken voor uw pensioen. Zowel als u begint met pensioen opbouwen bij PMT als wanneer u onze sector verlaat of ZZP’er wordt.

Nieuwe baan in de Metaal en Techniek

U bouwt nu pensioen op volgens de pensioenregeling van PMT. Om altijd inzicht te hebben in uw persoonlijke informatie, logt u in op uw persoonlijke digitale omgeving: Mijn PMT. U kunt inloggen zodra u een brief van ons ontvangen hebt. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig. PMT communiceert graag digitaal met u, dus laat op mijn PMT ook uw e-mailadres achter.

Inloggen op Mijn PMT

Accepteer de persoonlijke cookies om deze inhoud alsnog te tonen.Extra partnerpensioen verzekeren

Naast uw eigen pensioen, bouwt u bij ons partnerpensioen op. Dit krijgt uw partner levenslang wanneer u overlijdt. Soms is het partnerpensioen niet voldoende en is er behoefte aan extra pensioen voor uw partner. U kunt dan de verzekering ANW pensioen afsluiten om extra pensioen voor uw partner op te bouwen. Dit pensioen betalen wij uit tot de AOW-leeftijd van uw partner. De premie die u hiervoor betaalt, is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het gekozen verzekerde bedrag. Gebruikt u het overzicht van de maandpremies ANW pensioen bij het berekenen van de premie.

Pensioen overdragen

Zodra u bij ons bent aangemeld door uw werkgever, krijgt u binnen een maand bericht van ons. Daarin leest u hoe u het pensioen dat u bij uw vorige pensioenfonds heeft opgebouwd, meeneemt naar PMT. Of deze zogenoemde waardeoverdracht een goede keuze is, hangt onder andere af van uw persoonlijke situatie en de financiële situatie van uw vorige pensioenuitvoerder en PMT. Daarnaast kunnen de verschillen in de pensioenregelingen ook van invloed zijn. U vergelijkt de pensioenregelingen met de pensioenvergelijker.

U kunt waardeoverdracht aanvragen via Mijn PMT, of het aanvraagformulier waardeoverdracht downloaden op onze website en dit per post naar ons opsturen. Vanaf het moment dat u waardeoverdracht aanvraagt duurt het maximaal 5 maanden voordat u de offerte ontvangt.

Nieuwe baan in een andere sector

Als u in een andere sector gaat werken, stopt uw pensioenopbouw bij PMT.

Pensioen meenemen naar een andere pensioenuitvoerder
Is uw opgebouwde pensioen bij PMT tussen de € 2,00 en € 594,89 (2023) bruto per jaar? Dan dragen we uw pensioen van PMT automatisch over als u pensioen gaat opbouwen bij een andere pensioenuitvoerder. Hier hoeft u zelf niets voor te doen.

Is uw opgebouwde pensioen bij PMT hoger dan € 594,89 (2023) bruto per jaar? Dan kunt u uw pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder, als u dat wilt. Dit heet waardeoverdracht en vraagt u aan bij uw nieuwe pensioenuitvoerder. Deze bepaalt of u in aanmerking komt voor waardeoverdracht. Als u uw pensioen niet overdraagt aan een nieuwe pensioenuitvoerder, dan blijft uw pensioen staan bij PMT. U vindt de hoogte van uw pensioen in Mijn PMT.


Vrijwillig pensioen opbouwen
Heeft uw nieuwe werkgever geen pensioenregeling? Dan kunt u uw pensioenopbouw bij PMT maximaal 3 jaar vrijwillig voortzetten. U betaalt dan zelf het werknemersdeel én het werkgeversdeel van de premie.

Zzp'er worden

Als u de sector verlaat en u wordt zzp’er, dan kunt u maximaal 10 jaar vrijwillig pensioen opbouwen bij PMT. U betaalt dan zelf het werknemersdeel én het werkgeversdeel van de premie. U moet vrijwillige voortzetting binnen 1 jaar na uw uitdiensttreding aanvragen bij PMT met het aanvraagformulier voor vrijwillige voortzetting. U krijgt dan van ons een offerte.

Uw ANW pensioen vervalt per de datum dat u uit dienst bent gegaan. U hoeft dit niet zelf aan ons door te geven. U kunt eventueel via een verzekeraar een nieuwe ANW pensioenverzekering afsluiten. En als u de pensioenregeling vrijwillig voortzet, kan ook de verzekering ANW pensioen doorlopen.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak

Waarmee kunnen we u helpen?