Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Hoe beleggen we?

Naast het behalen van een goed financieel rendement tegen een acceptabel risico, is het zorgen voor mens, milieu en maatschappij de belangrijkste drijfveer van ons verantwoord beleggen beleid en daardoor ook onze klimaatactieplannen. Een goed rendement staat bij ons altijd voorop. Financieel en maatschappelijk rendement gaan prima samen. We zetten daarom ook in op duurzaamheid en leefbaarheid, met beleggingen die passen bij de sector Metaal en Techniek. Zo nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld waarin u pensioen opbouwt of ontvangt.

Hoe bepalen we het beleggingsbeleid?

Bij het beleggen houden we rekening met de pensioenen die we nu uitkeren, maar ook met de pensioenen die we over 60 jaar uitkeren. Beleggen is niet zonder risico. Daarom kijken we altijd goed naar het rendement dat we voor ogen hebben en het risico dat we daarbij acceptabel vinden. Deze afspraken liggen vast in ons Strategisch Beleggingskader waarin we de basis van ons beleggingsbeleid uitleggen.

We laten ons natuurlijk adviseren door beleggingsexperts maar daarnaast heeft u als deelnemer van PMT ook invloed op het beleggingsbeleid. Zo hebben we regelmatig een onderzoek waarbij we deelnemers vragen hun mening te geven. De uitkomsten van deze onderzoeken nemen we mee in de beleggingskeuzes die we maken.

Ons beleggingskader

We bepalen ons beleggingsbeleid door een beleggingskader op te stellen. We noemen dat het strategisch beleggingskader en dat maken we voor meerdere jaren. Het is de basis voor de manier waarop we beleggen.

Ons beleggingsbeleid

Wie houdt er toezicht?

Beleggen is niet zonder risico’s. Daarom is het belangrijk dat er voldoende toezicht is. Dit is op meerdere manieren geregeld. Benieuwd wie er toezicht houden en hoe ze dit doen? Lees dan meer over toezicht houden.

Beleggen en de kosten

Bij de beleggingen zoeken we naar een goede balans tussen het rendement, de kosten en de risico’s. We vragen onszelf steeds af: is een belegging het waard om een hoger risico te lopen en daar ook hogere kosten voor te betalen? Meer over de kosten van beleggen.