Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Waarom beleggen we?

Om alle pensioenen te kunnen betalen, nu en in de toekomst, is het belangrijk om voldoende vermogen op te bouwen. Daarom is het belangrijk dat er genoeg rendement wordt behaald. Onze beleggingsexperts werken hard om dit rendement ieder jaar weer te halen. En zelfs nog een beetje meer zodat we een buffer hebben, dat noemen we overrendement. Zo werken we al sinds ons bestaan aan een goed rendement voor uw pensioen en dat van de generaties na ons.

De dekkingsgraad

Iedere maand wordt de dekkingsgraad gemeten. Dit is een percentage en geeft aan hoe financieel gezond PMT is. We kijken dan naar hoeveel vermogen we hebben in relatie tot hoeveel pensioen we moeten uitkeren. Nu en in de toekomst. Daarom is vermogen maar ook het rendement zo belangrijk.

We begonnen met € 3 miljoen

PMT is ontstaan in 1948. Toen begonnen we met een vermogen van € 3 miljoen. Inmiddels hebben we een vermogen van € 82,7 miljard en zijn we verantwoordelijk voor de pensioenen van 1,4 miljoen mensen in de sector Metaal en Techniek. Een grote verantwoordelijkheid die we heel serieus nemen.

Beleggen en het risico

Beleggen is niet zonder risico’s. Daarom doen onze beleggingsexperts dit heel zorgvuldig. We spreiden de risico's en proberen de kans op een hoger rendement te vergroten.

Lees meer

Matchingportefeuille

Met de matchingportefeuille werken we aan het vermogen voor het nominale pensioen. Deze beleggingen hebben een relatief laag risico en een beperkt verwacht rendement.

Meer over de matchingportefeuille

Returnportefeuille

Met de returnportefeuille werken we aan het vermogen voor een goed pensioen; dit is een pensioen dat meebeweegt met de prijsontwikkeling, ook wel indexatie genoemd.

Meer over de returnportefeuille.