Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Zolang u pensioen opbouwt bij PMT, ontvangt u jaarlijks een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierin staat hoeveel pensioen, partnerpensioen en wezenpensioen u heeft opgebouwd. Ook ziet u hoeveel pensioen u kunt verwachten op uw pensioendatum als u bij uw huidige werkgever blijft werken.

Werkt u niet meer in de Metaal en Techniek? Het eerste jaar nadat u uit dienst bent ontvangt u nog een UPO. Daarna zetten wij jaarlijks uw UPO klaar in Mijn PMT.

UPO ontvangen: ook digitaal

Wanneer ontvang ik mijn UPO?

Bouwt u pensioen bij ons op? Dan ontvangt u uiterlijk begin juni het Uniform Pensioenoverzicht. U vindt de UPO’s ook in Mijn PMT.

Kan ik mijn UPO digitaal bekijken?

Wij bieden uw UPO online aan via Mijn PMT. Deze digitale versie kunt u eenvoudig downloaden. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl staat het overzicht van al uw opgebouwde pensioenen. Dus ook van andere pensioenfondsen of –verzekeraars dan PMT en de AOW die u van de overheid krijgt.

Wilt u weten waar u op moet letten bij het bekijken van uw UPO? Bekijk dan onze handige checklist.

Accepteer de persoonlijke cookies om deze inhoud alsnog te tonen.Toelichting pensioenbedragen UPO op AOW-leeftijd

Op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ziet u uw pensioenbedragen op de AOW-leeftijd. De meeste mensen gaan namelijk op hun AOW-leeftijd met pensioen.

Op het UPO ziet u 2 pensioenbedragen staan:

  1. Het opgebouwde pensioen. Dit is het pensioen dat u al heeft opgebouwd. 
  2. Het te bereiken pensioen. Dit is het pensioen dat u in totaal kunt opbouwen als u tot de AOW-leeftijd in de sector blijft werken.

Waarmee kunnen we u helpen?