Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Zolang u pensioen opbouwt bij PMT, ontvangt u ieder jaar van ons een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Dit overzicht geeft aan hoeveel pensioen u heeft opgebouwd. Ook ziet u hoeveel pensioen u kunt verwachten op uw pensioendatum als u bij uw huidige werkgever blijft werken. Ook het opgebouwde partnerpensioen en wezenpensioen ziet u op het UPO. Werkt u niet meer in de Metaal en Techniek? Het eerste jaar nadat u uit dienst bent gegaan ontvangt u nog een UPO. Daarna zetten wij jaarlijks uw UPO voor u klaar in Mijn PMT. Eén keer in de vijf jaar ontvangt u van ons hierover een persoonlijk bericht.

UPO ontvangen: ook digitaal

Wanneer ontvang ik mijn UPO?

Bouwt u pensioen bij ons op? Dan ontvangt u uiterlijk eind maart het Uniform Pensioenoverzicht. U vindt de UPO’s ook in Mijn PMT.

Kan ik mijn UPO digitaal bekijken?

Wij bieden uw UPO online aan via Mijn PMT. Deze digitale versie kunt u eenvoudig downloaden. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl staat het overzicht van al uw opgebouwde pensioenen. Dus ook van andere pensioenfondsen of –verzekeraars dan PMT en de AOW die u van de overheid krijgt.

Toelichting pensioenbedragen UPO op AOW-leeftijd

Op uw UPO 2020 zag u uw pensioenbedragen op 68 jaar. De meeste mensen gaan op hun AOW-leeftijd met pensioen. Daarom ziet u vanaf nu uw pensioenbedragen op de AOW-leeftijd. Dit betekent dat de pensioenbedragen op uw UPO 2021 - dat u in maart ontvangt - zijn veranderd.

Op het UPO ziet u 2 pensioenbedragen staan:

  1. Het opgebouwde pensioen. Dit is het pensioen dat u al heeft opgebouwd.
  2. Het te bereiken pensioen. Dit is het pensioen dat u in totaal kunt opbouwen als u tot de AOW-leeftijd in de sector blijft werken.

Deze bedragen vindt u hier op uw UPO.

Rekenvoorbeeld

Stel: u bent nu 63 jaar. Uw AOW-leeftijd is 67 jaar.

  • Uw opgebouwde pensioen op uw UPO 2020 was € 19.120. Dit is gebaseerd op een pensioenleeftijd van 68 jaar.
  • In 2020 bouwde u € 604 pensioen op.
  • Dan zou het opgebouwde pensioen € 19.724 zijn.
  • Uw te bereiken pensioen zou € 22.379 zijn.

Wij hebben op het UPO 2021 deze bedragen omgerekend naar de AOW-leeftijd van 67 jaar.

  • Het opgebouwde pensioen op uw UPO 2021 is dan € 18.543.
  • Uw te bereiken pensioen op uw UPO 2021 is dan € 21.196.

Omdat u één jaar langer pensioen krijgt, zijn de bedragen op uw UPO 2021 lager dan op uw UPO 2020. Na 2026 is nog niet bekend wat de AOW-leeftijd is. Kijk voor uw verwachte AOW-leeftijd op www.svb.nl.

Waarmee kunnen we u helpen?