Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Jaaropgave

Vanaf 2023 ontvangt u uw jaaropgave digitaal. Wat gaat er voor u veranderen? U ontvangt niet langer een papieren versie van uw jaaropgave. Dat is even wennen, maar het heeft veel voordelen. PMT informeert u graag goed over uw pensioen en hoe het fonds ervoor staat. Dat doen we het liefst zo snel, goedkoop en groen mogelijk, digitaal dus! Dat bespaart geld en is dus beter voor de financiële situatie van het fonds. En we verspillen minder papier, waardoor u minder vaak naar de papierbak hoeft te lopen. Daarnaast komen we sneller in contact met elkaar. Wel zo prettig! Wij begrijpen dat u nog vragen heeft over de digitale jaaropgave. Hieronder leest u meer.

Waar kan ik mijn jaaropgave vinden?

U kunt uw jaaropgave inzien op Mijn PMT. Dit is uw eigen beveiligde deel van PMT. Door in te loggen met uw DigiD komt u op uw persoonlijke pagina. De jaaropgave staat onder ‘Mijn Berichten’. U kunt bij 'Mijn gegevens' direct uw e-mailadres doorgeven, zo weet u zeker dat u niets mist!

Inloggen op Mijn PMT
Vanaf wanneer is mijn jaaropgave beschikbaar?

Uiterlijk 15 februari krijgt u bericht dat uw jaaropgave voor u klaar staat op Mijn PMT. Als wij een e-mailadres van u hebben, krijgt u een e-mail zodra de jaaropgave beschikbaar is. Hebben wij nog geen e-mailadres van u? Dan sturen wij nog een keer een bericht per post zodat u weet dat de jaaropgave beschikbaar is. 

Wat zijn de voordelen van een digitale jaaropgave?

Wij communiceren het liefst digitaal met u. Dat heeft voor u, maar ook voor ons als fonds, voordelen. U ontvangt informatie sneller, kunt op elk gewenst moment uw gegevens inzien en u hoeft zich nooit zorgen te maken dat u een brief kwijtraakt. Door de digitale post besparen we papier, druk- en verzendkosten. Daarmee is de digitale jaaropgave niet alleen beter voor u en voor ons fonds, maar ook voor het milieu.

Hoe zit het met mijn privacy als de jaaropgave digitaal wordt verzonden?

Wij verzenden uw jaaropgave niet, wij zetten deze alleen voor u klaar in Mijn PMT. U kunt uw jaaropgave alleen inzien door in te loggen met uw DigiD. Dit is uw digitale paspoort van de overheid en alleen u heeft toegang tot uw gegevens. Als extra beveiliging maken wij gebruik van twee-factor-authenticatie, het inloggen door middel van twee stappen. Naast uw wachtwoord krijgt u ook een sms-controle of u kunt gebruik maken van de speciale DigiD-app. U kunt dus alleen inloggen met uw mobiele telefoon of tablet bij de hand. Op deze manier zorgen we ervoor dat niemand bij uw gegevens kan, zelfs niet als zij uw wachtwoord hebben.

Ik woon in het buitenland en heb geen DigiD, hoe kom ik aan mijn jaaropgave?

Als u de Nederlandse nationaliteit heeft, of de nationaliteit van een ander land in de Europese Economische Ruimte (EER), kunt u DigiD aanvragen. Als u al AOW heeft of dit binnenkort gaat ontvangen, kunt u uw DigiD via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aanvragen. Als dit niet het geval is kan het met het aanvraagformulier op de website van DigiD. Woont u buiten de EU? Neem dan contact met ons op. Als u liever niet vanuit het buitenland naar Nederland belt kunt u ook een terugbelafspraak maken.

Hoe kan ik bij de jaaropgave na het overlijden van mijn dierbare?

U heeft vast iets anders aan uw hoofd na een overlijden. Wij sturen binnen 2 maanden automatisch de afsluitende jaaropgave naar het laatst bekende adres. Moet de jaaropgave naar een ander adres worden verzonden? Geef dan uw correspondentieadres aan ons door. Dit kan met het contactformulier.

Ik regel de zaken namens een deelnemer, hoe kan ik de jaaropgave inzien?

Als u op verzoek van de deelnemer de zaken regelt, bijvoorbeeld als familielid of belastingadviseur, kunt u samen met de deelnemer inloggen op Mijn PMT. Bent u gemachtigd? Geef dit aan ons door met het formulier Eenmalige machtiging verstrekken pensioengegevens. Dit kunt u versturen via het contactformulier.

Ik heb aangegeven alles op papier te willen ontvangen, wordt de jaaropgave dan wel per post gestuurd?

U hoeft niets meer te doen. U ontvangt uw jaaropgave op papier.

Kan ik mijn jaaropgave per post ontvangen?

Als u om een bepaalde reden uw jaaropgave ook per post wilt ontvangen, kunt u dit aanvragen. Dat kan via het contactformulier. Houd er wel rekening mee dat het wat langer duurt voor u uw jaaropgave ontvangt.

Waarmee kunnen we u helpen?