Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Ik verzorg de afhandeling van een overlijden

Bij het afhandelen van een overlijden komt veel kijken. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bijvoorbeeld over het pensioen dat de overledene bij ons opbouwde of had opgebouwd. We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rij gezet.

Wat geeft u door aan PMT?

Nederland

Als de overledene in Nederland woonde en er overleed, hoeft u niets door te geven. Vanuit de Basisregistratie Personen (BRP) krijgen wij melding van overlijden. Wanneer er sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap sturen wij binnen 2 weken aanvraagformulieren naar de partner en/of de wees jonger dan 18 jaar.

Buitenland

Als de overledene in het buitenland woonde en er overleed, stuurt u ons een kopie van de overlijdensakte van dat land. Woonde de overledene in Nederland en overleed hij of zij in het buitenland? Neem dan contact op met onze Klanteninformatie.

Namens wie verzorgt u een overlijden?

U handelt het overlijden af namens de partner

De partner heeft mogelijk recht op partnerpensioen. U leest hier alles over op de pagina ‘Mijn partner is overleden’.

U handelt het overlijden af namens een kind

Kinderen jonger dan 27 jaar hebben mogelijk recht op wezenpensioen. U leest hier alles over op de pagina ‘Mijn ouder is overleden’.

U handelt het overlijden af namens de ex-partner

De ex-partner heeft mogelijk recht op partnerpensioen. U leest hier alles over op de pagina ‘Mijn ex-partner is overleden’.

Belastingaangifte van de overledene

Als de overledene pensioen van PMT ontving, dan stopt dat in de maand van het overlijden. Wij sturen binnen 2 maanden een jaaropgave naar het voor ons laatst bekende adres van de overledene.

Goed om te weten

  • De nabestaanden die recht hebben op een uitkering van PMT ontvangen deze in de maand volgend op het overlijden.
  • Wilt u onze post op een ander adres ontvangen? Dat is mogelijk. Geef het door via ons contactformulier of per post.