Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Wij verbeteren ons administratiesysteem en Mijn PMT. Wijzigingen doorgeven of een pensioen aanvragen is nu niet mogelijk. Begin januari 2024 kunt u weer wijzigingen doorgeven.

Weg bij PMT

U werkt op dit moment niet meer voor een werkgever die aangesloten is bij PMT. Daardoor is uw pensioenopbouw bij ons gestopt. U behoudt natuurlijk wel het recht op het pensioen dat u heeft opgebouwd. Wij blijven dit voor u beheren en hiervoor hoeft u niets te doen.

Als u weg bent als gevolg van ontslag of een nieuwe baan, kunt u op een andere manier pensioen opbouwen. Meer weten? Ga dan naar de pagina’s Ontslag en Nieuwe baan.

Uw persoonlijke pensioenoverzicht

Jaarlijks zetten wij uw Uniform pensioenoverzicht digitaal voor u klaar in Mijn PMT.

Op dit persoonlijke pensioenoverzicht ziet u wat u heeft opgebouwd bij PMT en hoeveel uw eventuele partner en/of kinderen krijgen wanneer u overlijdt.

Het is verstandig om hier af en toe bij stil te staan en te kijken of u genoeg pensioen heeft voor in de toekomst. Dit kan op verschillende manieren.

In Mijn PMT kunt u eenvoudig berekenen welke pensioenkeuze bij u past. Zo kunt u bijvoorbeeld eerder of later met pensioen gaan. Dit bekijken is vooral handig om te doen als uw pensioenleeftijd nadert. Een pensioenconsulent van PMT kan u daarnaast ook persoonlijk advies geven.

Heeft u een klein pensioen bij PMT?

Is uw opgebouwde pensioen bij PMT tussen de €2,01 en de € 594,89 (2023) bruto per jaar? Dan dragen we uw pensioen van PMT mogelijk automatisch over als u pensioen gaat opbouwen bij een andere pensioenuitvoerder. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Heeft u geen nieuwe pensioenuitvoerder? Dan blijft uw pensioen gewoon bij PMT. Lees hierover meer op de pagina Klein pensioen.

Hoe zeker is mijn pensioen?

Kunt u in de toekomst nog evenveel kopen met uw pensioen als nu? Dat hangt af van de verhoging van het pensioen en van de stijging van de prijzen. Het verhogen van uw pensioen heet indexatie.

Wij besluiten elk jaar of uw pensioen gelijk blijft of dat we uw pensioen verhogen of verlagen. Voor een belangrijk deel baseren we dit op de dekkingsgraad van PMT. Het laatste nieuws over een eventuele verandering van uw pensioen leest u op onze homepage.

Alle post digitaal?

Wist u dat u zelf kunt kiezen hoe u bijvoorbeeld uw pensioenoverzicht van ons ontvangt? Kiest u voor digitaal, dan sturen wij een e-mail als er een nieuw document voor u klaarstaat op Mijn PMT. Dat scheelt veel papier – dus bomen – én postzegels. Bovendien heeft u al uw persoonlijke pensioeninformatie op één plek en hoeft u niets te missen.

Inloggen, e-mail invoeren, klaar!

Inloggen op Mijn PMT

Goed om te weten

  • Zolang u het opgebouwde pensioen bij PMT laat staan, kunt u op Mijn PMT zien wat uw keuzes zijn. Ook kunt u proefberekeningen maken.
  • Wilt u weten waar u nog meer pensioen heeft opgebouwd en hoeveel? Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vindt u al uw opgebouwde pensioenen bij elkaar.
  • U ontvangt niet direct alle post digitaal als u uw e-mail aan ons doorgeeft. We zijn volop bezig met de overstap naar digitaal. Het kan zijn dat u nog post in de brievenbus ontvangt, dit wordt wel steeds minder.

Waarmee kunnen we u helpen?