Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Nieuwe baan

Gefeliciteerd met uw nieuwe baan! Dat betekent dat u een aantal keuzes kunt maken voor uw pensioen. Zowel als u begint met pensioen opbouwen bij PMT als wanneer u onze sector verlaat of ZZP’er wordt.

Nieuwe baan in de Metaal en Techniek

U bouwt nu pensioen op volgens de pensioenregeling van PMT. Om altijd inzicht te hebben in uw persoonlijke informatie, logt u in op uw persoonlijke digitale omgeving: Mijn PMT. U kunt inloggen zodra u een brief van ons ontvangen hebt. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig. PMT communiceert graag digitaal met u, dus laat op mijn PMT ook uw e-mailadres achter.

Inloggen op Mijn PMT

Accepteer de persoonlijke cookies om deze inhoud alsnog te tonen.Extra partnerpensioen verzekeren

Naast uw eigen pensioen, bouwt u bij ons partnerpensioen op. Dit krijgt uw partner levenslang wanneer u overlijdt. Soms is het partnerpensioen niet voldoende en is er behoefte aan extra pensioen voor uw partner. U kunt dan de verzekering ANW pensioen afsluiten om extra pensioen voor uw partner op te bouwen. Dit pensioen betalen wij uit tot de AOW-leeftijd van uw partner. De premie die u hiervoor betaalt, is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het gekozen verzekerde bedrag. Gebruikt u het overzicht van de maandpremies ANW pensioen bij het berekenen van de premie.

De pensioenconsulent beantwoordt

In deze video geeft pensioenconsulent Esther antwoord op de 3 meestgestelde vragen over een nieuwe baan.

Accepteer de persoonlijke cookies om deze inhoud alsnog te tonen.Waardeoverdracht

Als u bij meerdere werkgevers in verschillende sectoren heeft gewerkt, heeft u waarschijnlijk meerdere pensioenen opgebouwd. Het samenvoegen van deze pensioenen, kan dat een slimme keuze zijn. Meer informatie vindt u op onze pagina Waardeoverdracht.

Vrijwillig pensioen opbouwen

Als u in een andere sector gaat werken, stopt uw pensioenopbouw bij PMT. Heeft uw nieuwe werkgever geen pensioenregeling? Dan kunt u uw pensioenopbouw bij PMT maximaal 3 jaar vrijwillig voortzetten. U betaalt dan zelf het werknemersdeel én het werkgeversdeel van de premie.

Zzp'er worden

Als u de sector verlaat en u wordt zzp’er, dan kunt u maximaal 10 jaar vrijwillig pensioen opbouwen bij PMT. U betaalt dan zelf het werknemersdeel én het werkgeversdeel van de premie. U moet vrijwillige voortzetting binnen 1 jaar na uw uitdiensttreding aanvragen bij PMT met het aanvraagformulier voor vrijwillige voortzetting. U krijgt dan van ons een offerte.

Uw ANW pensioen vervalt per de datum dat u uit dienst bent gegaan. U hoeft dit niet zelf aan ons door te geven. U kunt eventueel via een verzekeraar een nieuwe ANW pensioenverzekering afsluiten. En als u de pensioenregeling vrijwillig voortzet, kan ook de verzekering ANW pensioen doorlopen.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak

Waarmee kunnen we u helpen?