Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Loonheffingskorting

U betaalt belasting over uw inkomen, dit heet loonheffing. Denk bij inkomen aan salaris, AOW of uw pensioenuitkering. Loonheffingskorting is een korting op de te betalen belasting en de premies volksverzekeringen. U betaalt dus minder belasting als u loonheffingskorting toepast. Meestal is kiezen voor de loonheffingskorting op het hoogste inkomen de beste keuze.

Gaat u bijna met pensioen? Geef dan bij uw pensioenaanvraag aan ons door of wij de loonheffingskorting wel of niet moeten toepassen op uw PMT-pensioen.

Hulp bij uw keuze

U kunt loonheffingskorting toepassen op maximaal 1 inkomen. Op welk inkomen u de loonheffingskorting het beste kan toepassen, hangt af van uw persoonlijke situatie. In de interactieve video Loonheffingskorting helpen we u bij het maken van de juiste keuze.

Let op! De juiste keuze is belangrijk. Want past u de loonheffingskorting niet goed toe, dan betaalt u misschien te weinig belasting. Mogelijk moet u dan later belasting bijbetalen.

Accepteer de persoonlijke cookies om deze inhoud alsnog te tonen.Loonheffingskorting op uw pensioenuitkering

Op uw jaaropgave kunt u zien of loonheffingskorting op uw pensioenuitkering wordt toegepast. Staat er onder de rubriek loonheffingskorting ’ja’? Dan krijgt u loonheffingskorting. Staat er ‘nee’, dan krijgt u geen loonheffingskorting.

De keuze voor loonheffingskorting wijzigen

Dat is natuurlijk altijd mogelijk. De wijziging kunt u doorgeven door het formulier Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen in te vullen. Het ingevulde formulier ontvangen wij graag digitaal of per post.

Woont u in het buitenland?

Dan heeft u niet altijd recht op loonheffingskorting. Op de site van de Belastingdienst vindt u meer informatie over wanneer u wel of geen recht heeft op loonheffingskorting als u in het buitenland woont.

Goed om te weten

  • Wilt u meer informatie over loonheffing en loonheffingskorting? De Belastingdienst en de SVB geven antwoord op uw vragen.

Waarmee kunnen we u helpen?