Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Met pensioen op uw AOW-leeftijd

Als u kiest voor ons standaard pensioenvoorstel, dan gaat uw pensioen in op de 1e dag van de maand waarin u de AOW-leeftijd bereikt. U ontvangt uw AOW-uitkering op de dag dat u de AOW-leeftijd bereikt, dus op uw verjaardag.

Wat betekent met pensioen op uw AOW-leeftijd?

Als u op uw AOW-leeftijd met pensioen gaat, ontvangt u elke maand hetzelfde bedrag aan pensioen. Daar zit al vakantiegeld in.

Heeft u een partner? Na uw overlijden ontvangt uw partner zijn of haar hele leven een partnerpensioen.

Bent u alleenstaand? Dan wordt het partnerpensioen automatisch ingewisseld voor meer pensioen.

Wat is belangrijk bij deze keuze?

  • Voordat u met pensioen gaat kunt u nog een aantal keuzes maken. Wanneer u met pensioen bent, kunt u uw keuzes niet meer terugdraaien.
  • U ontvangt 6 maanden voor uw AOW-leeftijd een bericht van ons om uw pensioen aan te vragen. U heeft dan 3 maanden de tijd om dat te doen. Doet u niets? Dan ontvangt u geen pensioen van PMT. Wacht u langer? Dan kunnen wij uw aanvraag niet meer op tijd behandelen. Uw pensioenuitkering ontvangt u dan ook later.
  • Bij het aanvragen van uw pensioen moet u aangeven of u bij ons de loonheffingskorting laat toepassen. Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze interactieve video.

Welke keuzes kunt u ook maken?

U kunt meerdere pensioenkeuzes maken. Denk aan tijdelijk een hoger en daarna een lager pensioen. Of u kiest een andere pensioendatum.

Meer informatie en hulp

Wilt u meer informatie of hulp bij uw keuze?

Ga naar de pensioenplanner op Mijn PMT. U berekent daar eenvoudig wat uw pensioenuitkering wordt als u kiest voor ons standaard voorstel. U kunt ons standaard voorstel daar ook aanpassen aan uw wensen.

Bereken uw pensioen op Mijn PMT

 

Neem contact op met Klanteninformatie als u hulp nodig heeft bij het maken van uw keuzes.

Of neem contact op met een pensioenconsulent in uw regio om uw situatie te bespreken in een persoonlijk kosteloos gesprek.