Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Loonheffingskorting

Elke instantie waarvan u inkomen ontvangt, houdt belasting in op het bedrag dat zij aan u betaalt. Deze belasting heet loonheffing. Inkomen is bijvoorbeeld een salaris, AOW of een pensioenuitkering. Bij het inhouden van de loonheffingen wordt op verzoek rekening gehouden met de loonheffingskorting. Loonheffingskorting is een korting op de te betalen belasting en de premies volksverzekeringen. U betaalt dus minder belasting als u loonheffingskorting laat toepassen.

Gaat u bijna met pensioen? Geef dan bij uw pensioenaanvraag aan ons door of wij loonheffingskorting wel of niet moeten toepassen op uw pensioen bij ons.

Hulp bij uw keuze

U kunt loonheffingskorting toepassen op maximaal 1 inkomen. Op welk inkomen u de loonheffingskorting het beste kan toepassen, hangt af van uw persoonlijke situatie. In de interactieve video Loonheffingskorting helpen we u bij het maken van de juiste keuze.

Accepteer de persoonlijke cookies om deze inhoud alsnog te tonen.Loonheffingskorting op uw pensioen

Meestal is kiezen voor de loonheffingskorting op uw hoogste inkomen de beste keuze. Wordt er nu geen loonheffingskorting toegepast op uw pensioen bij ons, maar is het wel uw hoogste inkomen? Vraag het dan aan. Dat kan op 2 manieren:

Waar wordt loonheffingskorting nu toegepast?

Op uw jaaropgave ziet u of loonheffingskorting op uw pensioen bij ons wordt toegepast. Staat er onder de rubriek loonheffingskorting ’ja’? Dan wordt loonheffingskorting door ons toegepast. Staat er ‘nee’, dan wordt door ons geen loonheffingskorting toegepast. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) past automatisch de loonheffingskorting toe op de AOW. Wijzig zelf de loonheffingskorting bij de SVB, als u het bij ons laat toepassen. U kunt dat doen via Mijn SVB.

Loonheffingskorting als u in het buitenland woont

Als u in het buitenland woont, heeft u meestal geen recht op loonheffingskorting. Voor meer informatie neemt u contact op met de Belastingdienst.

Waarmee kunnen we u helpen?