Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Jaaropgave

Vanaf 2023 ontvangt u niet langer een papieren versie van uw jaaropgave. Dat is even wennen, maar het heeft veel voordelen. PMT informeert u graag goed over uw pensioen en hoe het fonds ervoor staat. Dat doen we het liefst zo snel, goedkoop en groen mogelijk. Digitaal dus! We verspillen zo minder papier en komen sneller met elkaar in contact. Wilt u meer weten? Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Waar kan ik mijn jaaropgave vinden?

U kunt uw jaaropgave inzien op Mijn PMT. Dit is uw eigen beveiligde deel van PMT. Door in te loggen met uw DigiD komt u op uw persoonlijke pagina. De jaaropgave staat onder ‘Mijn Berichten’. U kunt bij 'Mijn gegevens' direct uw e-mailadres doorgeven, zo weet u zeker dat u niets mist!

Inloggen op Mijn PMT

Veelgestelde vragen

Uiterlijk 20 december 2023 krijgt u bericht dat uw jaaropgave voor u klaar staat op Mijn PMT. Als wij een e-mailadres van u hebben, sturen wij een herinnering per mail. Hebben wij geen e-mailadres van u? Dan sturen wij nog een keer een bericht per post zodat u weet dat de jaaropgave beschikbaar is. 

Digitaal communiceren heeft als voordeel dat u informatie sneller ontvangt, u op elk gewenst moment uw gegevens kunt inzien, en u hoeft zich nooit zorgen te maken dat u een brief kwijtraakt. Door de digitale post besparen we papier, druk- en verzendkosten. Daarmee is de digitale jaaropgave niet alleen beter voor u en ons fonds, maar ook voor het milieu.

Wij verzenden uw jaaropgave niet, wij zetten deze alleen voor u klaar in Mijn PMT. U kunt uw jaaropgave inzien door in te loggen met uw DigiD. Als extra beveiliging gebruiken wij twee-factor-authenticatie, het inloggen in twee stappen. U krijgt een sms-controle of u kunt gebruikmaken van de DigiD-app. U kunt dus alleen inloggen met uw mobiele telefoon of tablet bij de hand. Zo zorgen we ervoor dat niemand bij uw gegevens kan, zelfs niet als zij uw wachtwoord hebben.

Als u de Nederlandse nationaliteit heeft, of de nationaliteit van een ander land in de Europese Economische Ruimte (EER), kunt u DigiD aanvragen. Dit doet u via het aanvraagformulier op de website van DigiD. Als u al AOW heeft of dit binnenkort krijgt, kunt u uw DigiD aanvragen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Woont u buiten de EU? Neem dan contact met ons op. Als u liever niet vanuit het buitenland naar Nederland belt kunt u een terugbelafspraak maken.

Wij sturen binnen 2 maanden automatisch de afsluitende jaaropgave naar het laatst bekende adres. Moet de jaaropgave naar een ander adres worden verzonden? Geef dan uw correspondentieadres aan ons door. Dit kan met het contactformulier.

Als u op verzoek van de deelnemer de zaken regelt, kunt u samen met de deelnemer inloggen op Mijn PMT. Bent u gemachtigd? Geef dit aan ons door met het formulier Eenmalige machtiging verstrekken pensioengegevens. Dit kunt u versturen via het contactformulier.

Ja, u ontvangt uw jaaropgave op papier.

Als u om een bepaalde reden uw jaaropgave ook per post wilt ontvangen, kunt u dit aanvragen. Dat kan via het contactformulier. Houd er wel rekening mee dat het langer duurt voor u uw jaaropgave ontvangt.

 

Waarmee kunnen we u helpen?