Overgangsregelingen VPL

Voor deelnemers die al lange tijd pensioen opbouwen bij PMT en geboren zijn voor 1 januari 1973 had PMT een overgangsregeling: Voorwaardelijk Pensioen (VPL). Hierdoor kon u uitzicht hebben op extra pensioen bovenop uw ouderdomspensioen. Als u in aanmerking kwam voor deze regeling, zag u dit bedrag staan op het Uniform Pensioenoverzicht dat u in 2019 van ons ontving.

Deze overgangsregeling is op 31 december 2020 onvoorwaardelijk geworden. Dat betekent dat wij deze pensioenrechten definitief toekennen aan werknemers die hier uitzicht op hebben. Komt u in aanmerking voor voorwaardelijk pensioen? Dan ontvangt u in februari 2021 een persoonlijke brief over de hoogte van dit pensioen.

Voorwaarden

  1. U werkt tot en met 31 december 2020 in de Metaal en Techniek.

  2. Als u vóór 31 december 2020 met pensioen gaat, werkt u tot aan uw pensioendatum in de Metaal en Techniek.

  3. U bent voor 1 januari 1999 gaan werken bij een werkgever in de Metaal en Techniek.

  4. U heeft vanaf 31 december 1998 onafgebroken deelgenomen aan de pensioenregeling van de Metaal en Techniek.

Goed om te weten

  • Volgens de wet mag de overgangsregeling maximaal 15 jaar aangeboden worden. Per 31 december 2020 liep deze vijftienjaarsperiode af. Daarom was 2020 het laatste jaar van deze regeling. PMT kent in februari 2021 de pensioenrechten van deze regeling toe aan werknemers die hier uitzicht op hadden. Dit pensioen wordt toegevoegd aan het opgebouwde pensioen en uitgekeerd bij pensionering.
  • Heeft u uitzicht op de overgangsregeling en gaat u vanaf 1 juni 2021 met pensioen? Dan ontvangt u het aanvraagformulier voor uw pensioen uiterlijk in maart 2021. U heeft tot 1 mei 2021 de tijd om uw aanvraag in te dienen. Bereikt u uw AOW-leeftijd vanaf 1 augustus 2021, dan ontvangt u het aanvraagformulier automatisch een half jaar van tevoren.

Voor u beschikbaar

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak

Stel hier uw vraag