Overgangsregelingen VPL

Voor deelnemers die al lange tijd pensioen opbouwen bij PMT en geboren zijn voor 1 januari 1973 heeft PMT een overgangsregeling: Voorwaardelijk Pensioen (VPL). Hierdoor heeft u misschien uitzicht op extra pensioen bovenop uw ouderdomspensioen. Komt u in aanmerking voor deze regeling? U vindt het bedrag dan op het Uniform Pensioenoverzicht dat we jaarlijks versturen.

Waar moet u aan voldoen?

  1. U werkt tot en met 31 december 2020 in de Metaal en Techniek.

  2. Als u vóór 31 december 2020 met pensioen gaat, werkt u tot aan uw pensioendatum in de Metaal en Techniek.

  3. U bent voor 1 januari 1999 gaan werken bij een werkgever in de Metaal en Techniek.

  4. U heeft vanaf 31 december 1998 onafgebroken deelgenomen aan de pensioenregeling van de Metaal en Techniek.

Verlengde onderbreking

Dit is een tijdelijke regeling die ervoor zorgt dat u bij niet verwijtbaar ontslag, ondanks uw werkloosheid, uitzicht blijft houden op de overgangsregelingen. De overgangsregelingen maken het meestal financieel mogelijk om voor uw AOW-leeftijd met pensioen te gaan. Door de verlengde onderbreking mag u uw pensioenopbouw maximaal drie jaar onderbreken in plaats van de gebruikelijke termijn van maximaal zes maanden.

Is deze drie jaar afgelopen na 31-12-2020 dan mag u tot de datum van 31-12-2020 de pensioenopbouw onderbreken. U zult in dat geval uiterlijk 31-12-2020 weer bij een bij PMT aangesloten bedrijf in de Metaal en Techniek in dienst moeten zijn.

Het bestuur van PMT beslist elk jaar of de overgangsregelingen ook voor het komend jaar voortgezet kunnen worden.

Goed om te weten

  • Voldoet u aan de voorwaarden van de overgangsregelingen? De hoogte kunt u terugvinden op uw Uniform Pensioenoverzicht dat wij u elk jaar sturen. Of kijk op Mijn PMT.
  • Moet PMT de pensioenen verlagen? Dan verlagen we ook de overgangsaanspraken.
  • Eind 2020 is het laatste jaar van de regeling voor voorwaardelijk pensioen. Dan wordt het voorwaardelijke pensioen van alle deelnemers ingekocht.
  • Neem vóór 31 december 2020 contact op als u verwacht recht te hebben op overgangsaanspraken, maar niet in beeld bent. Vanaf het ingaan van de overgangsregelingen in 2006 heeft PMT vijftien jaar  voorwaardelijke overgangsaanspraken mogen toe zeggen. Die vijftien jaar eindigen op 31 december 2020. Op dat moment moet bekend zijn wie nog recht heeft op de overgangsaanspraken. Dit wordt betaald uit het geld dat daarvoor opzij is gezet.

Voor u beschikbaar

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak

Stel hier uw vraag