Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Overgangsregelingen VPL

Tot 2020 had PMT een overgangsregeling: Voorwaardelijk Pensioen (VPL). Het VPL gaf uitzicht op extra pensioen. Zo’n regeling mag maximaal 15 jaar aangeboden worden. Inmiddels zijn de pensioenrechten toegekend en toegevoegd aan het opgebouwde pensioen van deelnemers die hier recht op hadden.

Weten of u in aanmerking kwam? Dat stond op het Uniform Pensioenoverzicht dat u in 2020 ontving. Ook heeft u eind februari 2021 een persoonlijke brief ontvangen over de hoogte van dit pensioen.

Voorwaarden

  1. U werkte tot en met 31 december 2020 in de Metaal en Techniek.

  2. Als u vóór 31 december 2020 met pensioen ging, werkte u tot aan uw pensioendatum in de Metaal en Techniek.

  3. U bent voor 1 januari 1999 gaan werken bij een werkgever in de Metaal en Techniek.

  4. U heeft vanaf 31 december 1998 onafgebroken deelgenomen aan de pensioenregeling van de Metaal en Techniek.

Goed om te weten

  • Het bestuur van PMT heeft begin 2021 besloten hoeveel pensioen uit de overgangsregeling precies aan iedereen is toegekend. De hoogte van het pensioen uit de overgangsregeling (VPL) hing af van hoeveel er in de VPL-pot zat en welke rekenrente PMT moest hanteren.
  • Wanneer ontvangt u het pensioen uit de overgangsregeling? Dit pensioen is toegevoegd aan het opgebouwde pensioen van werknemers die hiervoor in aanmerking kwamen. Met dit pensioen kunt u bijvoorbeeld eerder met pensioen gaan of minder gaan werken tot uw AOW-leeftijd. U ontvangt dit dus bij pensionering.

Voor u beschikbaar

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak

Stel hier uw vraag