Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Eerder met pensioen

U heeft bij PMT de keuze om voor uw AOW-leeftijd met pensioen te gaan. U kunt maximaal 10 jaar voor uw AOW-leeftijd met pensioen.

Wat betekent eerder met pensioen gaan?

U kunt voor uw AOW-leeftijd met pensioen gaan. Bijvoorbeeld met 64 of 65 jaar. Als u ervoor kiest om eerder met pensioen te gaan, bouwt u minder pensioen op en ontvangt u langer pensioen. Hierdoor wordt uw pensioen lager. U kunt voor minimaal 10% (van 38 uur per week) en maximaal 100% met pensioen gaan.

Wat is belangrijk bij deze keuze?

  • U kunt uw keuzes één keer maken en niet terugdraaien. Dat betekent bij deeltijdpensioen dat u géén nieuwe keuzes maakt voor de uren die u al met pensioen bent.
  • Bespreek met uw werkgever wat de mogelijkheden zijn om voor uw AOW-leeftijd minder of helemaal te stoppen met werken.
  • Wilt u eerder met pensioen, dan moet u dit zelf bij ons aanvragen. Doe dit tussen 3 en 6 maanden voor de gewenste ingangsdatum.
  • Bij het aanvragen van uw pensioen moet u aangeven of u bij ons de loonheffingskorting laat toepassen. Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze interactieve video

Welke keuzes kunt u ook maken?

U kunt meerdere pensioenkeuzes met elkaar combineren.

Regeling Vervroegd Uittreden
Bouwt u pensioen op bij PMT en wilt u volledig stoppen met werken? Misschien is de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor u interessant. De RVU maakt geen onderdeel uit van de pensioenregeling van PMT.

Meer informatie over de RVU voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf vindt u op www.mvtrvu.nl. Voor de RVU in de Metaal en Techniek kijkt u op www.rvumetaalentechniek.nl.

Generatiepact
Bouwt u pensioen op bij PMT en wilt u minder werken? Misschien is deelname aan het Generatiepact voor u interessant. Het Generatiepact maakt geen onderdeel uit van de pensioenregeling van PMT. 

Ga naar www.generatiepactmetaalentechniek.nl of www.mvtcao.nl/oudere-medewerkers/generatiepact of www.sftw.nl/generatiepact voor alle informatie. 

Als u niet meer werkt in de sector Klein Metaal zijn er mogelijk ook regelingen om eerder volledig of gedeeltelijk te kunnen stoppen met werken. Laat u hierover goed informeren door uw werkgever.

Meer informatie en hulp

Wilt u meer informatie of hulp bij uw keuze?

Ga naar de pensioenplanner op Mijn PMT. U berekent daar eenvoudig wat uw pensioenuitkering wordt als u kiest voor pensioen voor uw AOW-leeftijd.

Bereken uw pensioen op Mijn PMT

 

Neem contact op met Klanteninformatie als u hulp nodig heeft bij het maken van uw keuzes.

Of neem contact op met een pensioenconsulent in uw regio om uw situatie te bespreken in een persoonlijk kosteloos gesprek.