Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Invoering Uniforme Pensioenaangifte (UPA)

De Uniforme Pensioenaangifte (UPA) komt eraan! Met UPA wisselt u en/of uw administrateur via het salarispakket eenvoudig salaris- en pensioengegevens uit met PMT. Dit bespaart u veel tijd.

We zijn achter de schermen hard bezig om UPA per 1 januari 2025 te realiseren. Wat dit inhoudt? Op dit moment ligt de focus vooral op de techniek achter UPA. We willen natuurlijk dat alles straks goed werkt en de overstap voor u soepel en eenvoudig is.

Wij komen naar verwachting vanaf 1 juli bij u in de lucht als er nieuwe ontwikkelingen zijn, of als u acties kunt uitvoeren voor UPA. Via deze pagina en onze werkgeversnieuwsbrieven blijft u op de hoogte. Inschrijven voor de nieuwsbrief doet u op PMT Online bij 'contactgegevens'.

Inloggen op PMT Online

Veelgestelde vragen over UPA

Vanaf juli komen we bij u in de lucht om acties uit te voeren voor UPA in PMT Online. Houdt hier in uw planning alstublieft alvast rekening mee. Ook kunt u op PMT Online alvast uw contactgegevens bijwerken. Heeft u nog geen toegang tot PMT Online? Neem dan contact op met onze afdeling Accountbeheer via onze contactpagina

Inloggen op PMT Online

Het blijft voor de kwaliteit van data en dienstverlening verstandig om verschillen in de administraties tussen PMT en UWV te analyseren. En waar mogelijk op te lossen. Dit maakt de introductie van UPA per 1 januari 2025 een stuk eenvoudiger.

In 2024 gebruikt u PMT Online nog voor de jaarlijkse salarisopgave. We zijn nu druk bezig met alle voorbereidingen om vanaf 1 januari 2025 van start te gaan met UPA. Zodra uw salarispakket is aangesloten op UPA ontvangt u van ons instructies hoe u het UPA-account kunt activeren. Tot die tijd gebruikt u PMT Online voor de salarispopgave en het versturen van andere gegevens van uw werknemers.

Uw administrateur heeft toegang nodig tot ons werkgeversportaal, PMT Online. U geeft toegang door een ketenmachtiging voor eHerkenning aan uw administratiekantoor af te geven. Met deze machtiging kan uw administrateur aan de slag om uw administratieve zaken te regelen. Lees meer over het afgeven van een ketenmachtiging op de inlogpagina van PMT Online. Heeft u vragen, of kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met ons team Accountbeheer. U kunt Accountbeheer bereiken via onze contactpagina.

Inloggen op PMT Online

Voor een foutloze pensioenaangifte met UPA en een correcte factuur moeten de pensioengegevens in uw salarispakket en op PMT Online exact hetzelfde zijn. Wij voeren hiervoor via UWV controles uit. Als er verschillen zijn laten wij dit aan u weten. U kunt zelf ook alvast een steentje bijdragen door tijd in te plannen om per werknemer de salarisgegevens in uw administratie te vergelijken met die op PMT Online. Zo zorgen we er samen voor dat de verschillen tussen uw administratie en die van ons op tijd zijn verwerkt voor de overstap naar UPA.

Inloggen op PMT Online

U krijgt op tijd bericht om uw UPA-account te activeren. We doen hard ons best om alle salarispakketten op tijd aangesloten te hebben. Tot het zover is, maakt u gebruik van PMT Online. 

Inloggen op PMT Online

Wij verwachten in juli dit jaar bij u in de lucht te komen. U ontvangt dan een planning van de vervolgstappen en de acties die u voor UPA kunt uitvoeren.