Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Overlijden

Gecondoleerd met het overlijden van uw werknemer. PMT zorgt ervoor dat de nabestaanden van uw werknemer een partnerpensioen en/of wezenpensioen krijgen, als zij daarvoor in aanmerking komen.

Melding via PMT Online

Meld uw overleden werknemer af op de overlijdensdatum via PMT Online. Als uw werknemer grensarbeider was moet u, of de nabestaanden van de werknemer het overlijden wel melden bij PMT. De nabestaanden van uw werknemer vinden op deze pagina meer informatie over het (nabestaanden)pensioen. 

Goed om te weten

  • Eventueel te veel betaalde pensioenpremie bij overlijden verrekenen we in de eerstvolgende factuur. Geef het werknemersdeel van de premie terug aan de nabestaanden van de werknemer.
  • Is er een ANW Pensioen bij PMT? Als uw overleden werknemer extra partnerpensioen (ANW pensioen) had verzekerd bij PMT, dan ontvangt de partner hierover bericht. De partner ontvangt dan naast het partnerpensioen ook ANW Pensioen. Let op! Mogelijk komen de nabestaanden in aanmerking voor een Anw-uitkering van de overheid. Kijk voor meer informatie op www.svb.nl.
  • Ontving de overledene een pensioen van PMT dan stopt dat de maand na het overlijden. De nabestaanden die recht hebben op een uitkering van PMT ontvangen dit vanaf de maand na het overlijden.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Voor u beschikbaar

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak