Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Werknemer uit dienst

Als een werknemer uit dienst gaat, bijvoorbeeld door ontslag of een nieuwe baan, heeft dit gevolgen voor de opbouw van ouderdomspensioen en het partnerpensioen van de ex-werknemer. Meld uw werknemer af als hij of zij – om welke reden dan ook - uit dienst gaat.

Nieuwe baan?

Als uw ex-werknemer uit dienst is, draagt u geen premie meer af. Uw ex-werknemer betaalt ook niet meer mee aan de opbouw van zijn of haar pensioen. Heeft uw werknemer een nieuwe baan gevonden buiten de sector Metaal en Techniek? Dan kan hij of zij het bij PMT opgebouwde pensioen meenemen naar het pensioenfonds van de nieuwe werkgever. Dit heet waardeoverdracht. Heeft uw werknemer nog geen nieuwe baan, dan kan hij of zij de pensioenopbouw ook vrijwillig voortzetten.

Goed om te weten

  • Eventueel te veel betaalde pensioenpremie verrekenen we in de eerstvolgende factuur. U dient het werknemersdeel van de premie terug te geven aan de ex-werknemer.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak