Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Arbeidsongeschikt

Als uw werknemer arbeidsongeschikt wordt, kan hij of zij een WIA-uitkering aanvragen. PMT krijgt automatisch bericht van het UWV als dit het geval is. Geef aan ons door hoeveel uur de werknemer nog voor u werkt, zodat wij dit kunnen doorvoeren in onze pensioenadministratie.

Uw werknemer kan verzoek voor premievrijstelling indienen

Als een werknemer na twee jaar ziekte (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt, kan de werknemer mogelijk pensioen blijven opbouwen zonder dat daarvoor pensioenpremie betaald hoeft te worden. Uw werknemer kan premievrijstelling aanvragen door een verzoek aan PMT te sturen, samen met een kopie van de WIA-beschikking van het UWV.

U als werkgever geeft door hoeveel uur de werknemer nog voor u werkt

Als een werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is, geef dan op tijd de juiste gegevens over zijn dienstverband aan ons door; hoeveel uur de werknemer nog voor u werkt en hoeveel loon u doorbetaalt.

Voor de bepaling van het pensioen is het belangrijk dat u het loon doorgeeft exclusief een eventuele WIA-uitkering.

Wijzigingen doorgeven

  1. Om de gegevens door te geven, logt u in op Inzendportaal.nl. Om in te loggen in Inzendportaal.nl heeft u eHerkenning nodig.

  2. Als u ingelogd bent, klikt u linksboven in de menubalk op 'werknemers' en vervolgens op 'zoeken'. Daar zoekt u de werknemer op voor wie u de wijziging in verband met arbeidsongeschiktheid wilt doorgeven.

  3. Klik bij die werknemer op ‘Wijzigen’ onder het kopje ‘Opties’ en voer dan aan de rechterkant de wijzingen op. Doorloop vervolgens de stappen. Als u de wijziging heeft afgerond, klik dan op de button ‘Verzenden’.

Goed om te weten

  • Als een werknemer 100% arbeidsongeschikt is, maar toch gedeeltelijk werkzaam is, geef dan ook aan ons door hoeveel uur de werknemer nog voor u werkt en hoeveel loon u doorbetaalt. Welke gegevens u precies moet doorgeven, verschilt per situatie. In onze brochure Uw werknemer is arbeidsongeschikt vindt u meer uitleg daarover.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak