Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Werknemer met pensioen

De standaard pensioenleeftijd in de PMT-regeling is de AOW-leeftijd van de deelnemer. Het PMT-pensioen gaat in op de eerste dag van de maand waarin de AOW-leeftijd valt.

Uw werknemers kunnen vlak voor hun pensioendatum een aantal keuzes maken. De keuzes die uw werknemer heeft, staan uitgelegd op de deelnemerspagina Bijna met pensioen. Ook kan uw werknemer kosteloos een persoonlijk gesprek aanvragen met een van onze pensioenconsulenten.

Uw werknemer gaat voor de AOW-leeftijd gedeeltelijk met pensioen

Uw werknemer kan vóór zijn AOW-leeftijd een paar dagen in de week met pensioen gaan en een paar dagen voor u blijven werken. Van belang hierbij is of de werknemer meer dan 50% met pensioen gaat.

Gedeeltelijk met pensioen tot en met 50%

Het dienstverband wordt naar rato vermindert. Het dienstverband hoeft niet volledig beëindigd te worden. U geeft de urenvermindering door aan PMT.

De omvang van het dienstverband wordt ten minste met 10% verminderd met een minimum van 3,8 uur per week. Het percentage van de opgebouwde aanspraken dat gebruikt wordt om te vervroegen is ten minste 10% en mag niet meer bedragen dan het percentage dat het dienstverband is afgenomen.

Meer dan 50% gedeeltelijk met pensioen

In dit geval moet het dienstverband beëindigd worden. U meldt de werknemer af bij PMT. Als de deelnemer naast zijn/haar pensioen bij u blijft werken, moet hiervoor een nieuw dienstverband worden aangaan en meldt u de werknemer hiervoor als nieuwe werknemer aan.

Voor, op of na de AOW-leeftijd met pensioen

Uw werknemer gaat voor of op de AOW-leeftijd volledig met pensioen

U moet uw werknemer afmelden als deelnemer als deze voor of op de AOW-leeftijd volledig met pensioen gaat. Uw werknemer bouwt dan geen pensioen meer op en er hoeft geen premie meer betaald te worden.

Een werknemer die meer dan vijf jaar voor de AOW-leeftijd volledig met pensioen gaat mag daarnaast niet meer blijven werken.

Uw werknemer gaat na de AOW-leeftijd met pensioen

Het is mogelijk later met pensioen te gaan, uiterlijk tot vijf jaar na de AOW-leeftijd. Werkt uw werknemer door na de AOW-datum? Dan bouwt uw werknemer geen pensioen meer op. Er hoeft ook geen pensioenpremie betaald te worden. U moet uw werknemer afmelden bij PMT als deze de AOW-leeftijd bereikt.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak