Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Onze portalen zijn gesloten voor wijzigingen. U kunt wel uw gegevens inzien. In januari 2024 kunt u weer wijzigingen doorgeven op het vernieuwde PMT Online.

Gegevens doorgeven en wijzigen

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Als werkgever regelt u samen met PMT hun pensioen. Daarom is het belangrijk dat wij altijd over de juiste informatie van uw werknemers beschikken. Wijzigingen in de situatie van uw werknemer hebben namelijk vaak gevolgen voor hun pensioen. Geef wijzigingen binnen 1 maand aan ons door.

Inzendportaal.nl en PMT Online

U regelt veel administratieve zaken en wijzigingen van werknemers via Inzendportaal.nl. U heeft eHerkenning (niveau 3) nodig om in te loggen. Via Inzendportaal.nl geeft u wijzigingen door. Hierdoor krijgen wij de juiste salarisgegevens binnen waarmee wij de pensioenpremie berekenen.

Op PMT Online vindt u de facturen met de bijbehorende specificatie terug. De specificatie staat om privacy redenen alleen op PMT Online. De factuur ontvangt u ook per post. Verder kunt u op PMT Online ook premieberekeningen maken met zowel de premieberekeningsmodule als de ‘Pensioenopbouw boven de Salarisgrens’ tool.

U hoeft niet 2 keer in te loggen op de verschillende portalen. Met eHerkenning logt u gemakkelijk in en eenmaal ingelogd klikt u gemakkelijk heen en weer tussen Inzendportaal.nl en PMT Online.

Inloggen op PMT Online

Welke wijzigingen geeft u door?

Er is een aantal belangrijke momenten wanneer u wijzigingen aan ons door moet geven. Dit zijn: nieuwe werknemer, ontslag, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Maar wist u dat wij jaarlijks het (nieuwe) salaris van uw werknemers nodig hebben om voor u de juiste factuur te kunnen maken? U geeft dit gemakkelijk aan ons door via Inzendportaal.nl met eHerkenning. Hoe het aanleveren of wijzigen van gegevens via Inzendportaal.nl precies werkt, kunt u terugvinden in de handleiding. Deze handleiding staat op Inzendportaal.nl onder ‘Help’.

Jaarlijks: de salarissen

Ieder jaar ontvangt u een brief waarin er gevraagd wordt om de jaarlijkse gegevens door te geven. Wij berekenen de pensioenpremie aan de hand van het januarisalaris van uw werknemer. Tussentijdse wijzigingen hoeft u niet door te geven. Als er sprake is van een salariswijziging na 1 januari dan nemen wij die het volgende jaar mee. Er geldt hiervoor een aantal uitzonderingen:

  • Salariswijziging door functiewijziging of urenwijziging mag u eerder doorgeven
  • Salarisverlaging

Uren van oproepkrachten

Oproepkrachten meldt u aan via Inzendportaal.nl. Bij het aanmelden van de werknemer geeft u aan dat het om een oproepkracht gaat. Na afloop van elk kwartaal geeft u via Inzendportaal.nl bij ‘Uren oproepkrachten’ het aantal gewerkte uren en het bijbehorende bruto uurloon door. Wij berekenen vervolgens een gemiddeld maandsalaris dat wij gebruiken voor de pensioenpremie. Dit ziet u terug op de eerstvolgende factuur.

Premieberekening oproepkrachten

 

Meeruren van parttime werknemers

Meeruren zijn extra uren die uw parttime werknemer werkt boven zijn contracturen, tot maximaal 38 uur. Werkt iemand meer dan 38 uur? Dan noemen we dat overwerkuren. Als een parttime werknemer meeruren werkt, dan is het belangrijk dat u dit aan ons doorgeeft. Over deze uren bouwt uw werknemer ook pensioen op. U geeft dit gemakkelijk door via Inzendportaal.nl.

Meeruren doorgeven

  • Bereken hoeveel uren uw werknemer gemiddeld per week heeft gewerkt gedurende het jaar, inclusief contracturen.
  • Vul het meeruren rekensheet in om het salaris en het aantal uur te berekenen.
  • Wijzig via Inzendportaal.nl per 1 januari van het voorgaande jaar het aantal uren en het salaris.
  • Let op: geeft u de meeruren liever ieder kwartaal door? Pas dan ook de datum aan. Het is belangrijk dat u hier de eerste dag van het afgelopen kwartaal invult.

U ziet de correctie voor deze werknemer terug op de eerstvolgende factuur.

Rekensheet meeruren

Goed om te weten

  • Verhuist uw werknemer naar het buitenland? Dan moet uw werknemer zich uitschrijven bij de gemeente. Wij krijgen automatisch het nieuwe adres door van de Registratie Niet-ingezetenen (RNI).
  • Heeft u geen eHerkenning of een aanmelding langer terug dan 1 jaar? Gebruik dan het aanmeldformulier. Gaat het om een oproepkracht? Gebruik dan het aanmeldformulier oproepkracht.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak