Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Generatiepact

Het Generatiepact zorgt ervoor dat oudere werknemers de gelegenheid krijgen om minder te werken en gezond hun pensioen te halen. Tegelijkertijd krijgen jongeren de kans in te stromen. Het Generatiepact is een regeling vanuit de CAO. Het Generatiepact maakt geen onderdeel uit van de pensioenregeling van PMT. U geeft wel aan ons door dat uw werknemer meedoet aan het Generatiepact. Zo zorgen wij ervoor dat de pensioenopbouw geregeld is.

Let op: Op 30 september 2021 loopt de huidige cao voor de Metaal en Techniek af. Totdat er nieuwe afspraken zijn gemaakt tussen de sociale partners, kunnen aanvragen voor deelname aan het Generatiepact voor uw werknemers niet in behandeling worden genomen. Er verandert natuurlijk niets voor werknemers die al gebruik maken van het Generatiepact.  

Wat houdt het Generatiepact in?

Binnen de Metaal en Techniek zijn er op dit moment 3 varianten van het Generatiepact: Generatiepact Metaal en Techniek, Generatiepact Tankstations en Wasbedrijven, Generatiepact Motorvoertuigen en  Tweewielerbedrijven.

Tijdens het Generatiepact wordt de pensioenopbouw van uw werknemer 100% voortgezet, terwijl hij of zij minder gaat werken en verdienen. Het Generatiepact is een afspraak tussen uw bedrijf en uw werknemer. Wij zorgen ervoor dat de pensioenopbouw goed geregeld wordt.

3 varianten

Er zijn 3 varianten waarvoor u kunt kiezen:

Variant

Werken

Feitelijk salaris

Pensioenopbouw

1

80%

90%

100%

2

70%

85%

100%

3

60%

80%

100%

 

Meer informatie over het Generatiepact vindt u op Generatiepact Metaal en Techniek, Generatiepact Tankstations en Wasbedrijven en Generatiepact Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven.

Uw werknemer aanmelden voor het Generatiepact?

  1. Log in met eHerkenning op Inzendportaal.nl.

    Heeft u (nog) geen eHerkenning? U kunt uw werknemer aanmelden via het keuzeformulier Generatiepact.
    Let op: als u de aanmelding via het formulier doet, moet u wél het salaris en de uren van uw werknemer (laten) wijzigen. U kunt deze wijzigingen per e-mail doorgeven.

  2. Klink in het menu op ‘Werknemers’ en zoek de werknemer die u wilt aanmelden.

  3. Selecteer de werknemer en klik op de button ‘Aanmelden voor Generatiepact’.

  4. Kies de variant waar uw werknemer aan meedoet. Vul daarna de ingangsdatum en gegevens in. Let op: Wijzig niet het salaris en de uren voor uw werknemer. Wij doen dit voor u.

  5. Alles ingevuld? Klik op verzenden.