Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Onze portalen zijn gesloten voor wijzigingen. U kunt wel uw gegevens inzien. In januari 2024 kunt u weer wijzigingen doorgeven op het vernieuwde PMT Online.

Generatiepact

Het Generatiepact zorgt ervoor dat oudere werknemers de gelegenheid krijgen om minder te werken en gezond hun pensioen te halen. Tegelijkertijd krijgen jongeren de kans in te stromen. Het Generatiepact is een regeling vanuit de CAO. Het Generatiepact maakt geen onderdeel uit van de pensioenregeling van PMT. U geeft wel aan ons door dat uw werknemer meedoet aan het Generatiepact. Zo zorgen wij ervoor dat de pensioenopbouw geregeld is.

Wat houdt het Generatiepact in?

Binnen de Metaal en Techniek zijn er op dit moment 3 varianten van het Generatiepact: Generatiepact Metaal en Techniek, Generatiepact Tankstations en Wasbedrijven, Generatiepact Motorvoertuigen en  Tweewielerbedrijven.

Tijdens het Generatiepact wordt de pensioenopbouw van uw werknemer 100% voortgezet, terwijl hij of zij minder gaat werken en verdienen. Het Generatiepact is een afspraak tussen uw bedrijf en uw werknemer. Wij zorgen ervoor dat de pensioenopbouw goed geregeld wordt.

3 varianten

Er zijn 3 varianten waarvoor u kunt kiezen:

Variant

Werken

Feitelijk salaris

Pensioenopbouw

1

80%

90%

100%

2

70%

85%

100%

3

60%

80%

100%

 

Meer informatie over het Generatiepact vindt u op Generatiepact Metaal en Techniek, Generatiepact Tankstations en Wasbedrijven en Generatiepact Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven.

Uw werknemer aanmelden voor het Generatiepact?

  1. Log in met eHerkenning op Inzendportaal.nl.

    Heeft u (nog) geen eHerkenning? U kunt uw werknemer aanmelden via het keuzeformulier Generatiepact.
    Let op: als u de aanmelding via het formulier doet, moet u wél het salaris en de uren van uw werknemer (laten) wijzigen. U kunt deze wijzigingen per e-mail doorgeven.

  2. Klik in het menu op ‘Werknemers’ en zoek de werknemer die u wilt aanmelden.

  3. Selecteer de werknemer en klik op de button ‘Aanmelden voor Generatiepact’.

  4. Kies de variant waar uw werknemer aan meedoet. Vul daarna de ingangsdatum en gegevens in. Let op: Wijzig niet het salaris en de uren voor uw werknemer. Wij doen dit voor u.

  5. Alles ingevuld? Klik op verzenden.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak