Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

De pensioenregeling

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Als werkgever regelt u het pensioen samen met PMT. Hierdoor zorgen we met elkaar voor een goede financiële toekomst voor uw werknemers in de sector Metaal en Techniek. Deelname aan de basisregeling is voor iedereen in de sector verplicht. Als werkgever kunt u er voor kiezen om  aanvullende regelingen met ons te treffen.

Hoe zit onze regeling in elkaar?

Als werkgever neemt u standaard deel aan onze basisregeling. U meldt uw werknemers hiervoor aan als zij in dienst komen, dit moet binnen een maand na indiensttreding.

Uw werknemer bouwt ouderdoms-, partner- en wezenpensioen op, tot zijn of haar AOW-leeftijd. Hiervoor moet pensioenpremie betaald worden. Dit doet u samen met uw werknemer. Wij sturen u elke maand een factuur voor de pensioenpremie voor al uw werknemers. Vervolgens houdt u de pensioenpremie in op het salaris van uw werknemer, waarbij u zelf de hoogte bepaalt. Het maximale percentage dat u mag inhouden, vindt u terug in de cao en de kerncijfers.

Aanvullende mogelijkheden

Bij PMT hebben we – naast de basisregeling – ook een aantal aanvullende mogelijkheden. U kiest als werkgever zelf of u een aanvullende regeling aanbiedt aan uw werknemers. De aanvullende regelingen die u kunt aanbieden zijn:

VPL-regeling (overgangsregeling)

Dit was een voorwaardelijke overgangsregeling die liep tot en met 2020. Dat betekent dat deze pensioenrechten zijn toegekend en toegevoegd aan het opgebouwde pensioen van werknemers die hiervoor in aanmerking kwamen. Deze werknemers ontvingen eind februari 2021 een persoonlijke brief over de hoogte van dit pensioen.

Goed om te weten

De pensioenopbouw stopt op de datum dat het dienstverband eindigt. Dit is van rechtswege uiterlijk op de AOW-leeftijd. Let op: de pensioenopbouw en premiebetaling stopt op de laatste dag van de maand voorafgaand aan de AOW-leeftijd.

Is dit voor de AOW-datum? Dan moet u zelf de werknemer afmelden.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak