Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Pensioenopbouw boven de Salarisgrens

In onze pensioenregeling bouwen werknemers automatisch pensioen op over het pensioengevend salaris tot € 89.382 (2024) bij fulltime dienstverband. Daarboven bouwen zij geen pensioen op. Heeft u 1 of meer werknemers die meer verdienen en wilt u voor hen extra pensioen regelen? Dan kunt u onze aanvullende regeling afsluiten: Pensioenopbouw boven de Salarisgrens.

Wat houdt deze regeling in?

U kunt deze regeling vrijwillig bij ons afsluiten. Uw werknemers bouwen dan pensioen op tot een pensioengevend salaris van € 137.800 (2024). U beslist als werkgever of u deelneemt aan deze aanvullende regeling. U kunt kiezen uit een hoog opbouwpercentage of een laag opbouwpercentage. Dit bepaalt ook de bijbehorende premie. De premie is gebaseerd op 7 leeftijdsklassen. We kijken daarbij naar de leeftijd op 31 december van het lopende jaar.

Premie per leeftijdsklasse

  Premiepercentage bij opbouw Laag Premiepercentage bij opbouw Hoog
< 35 jaar 13,1% 16,3%
35-39 jaar 15,1% 18,8%
40-44 jaar 17,6% 21,9%
45-49 jaar 20,3% 25,2%
50-54 jaar 23,5% 29,2%
55-59 jaar 27,0% 33,5%
> 60 jaar 30,5% 37,9%

 

Kiest u voor een laag opbouwpercentage? Dan ligt de premie vast. Kiest u voor een hoog premiepercentage? Dan besluit ons bestuur elk jaar over de hoogte van de premie.

U kunt de premie per werknemer gemakkelijk berekenen met de rekensheet Pensioenopbouw boven de salarisgrens. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met de afdeling Accountbeheer.

Wat moet u doen?

Wilt u meedoen aan de regeling? Neem dan contact op met de afdeling Accountbeheer of uw werkgeversconsulent. Zij maken voor u de overeenkomst in orde. Stuur de overeenkomst ondertekend naar ons terug en bewaar 1 exemplaar voor uw eigen administratie.

Wilt u de regeling opzeggen? Stuur ons dan 3 maanden voor het einde van de contractstermijn een aangetekende brief. De regeling stopt dan voor al uw werknemers.

Goed om te weten

  • Als u deelneemt aan de aanvullende regeling, geldt de regeling voor al uw werknemers met een salaris hoger dan € 89.382 (2024).
  • Als een werknemer niet wil mee doen aan de regeling, kan hij of zij afstand doen. Hiervoor stuurt uw werknemer binnen 3 maanden na aanvang van de regeling een afstandsverklaring naar ons op.
  • De premie voor de aanvullende regeling vindt u terug op de factuur die u elk kwartaal van ons ontvangt.
  • U mag maximaal 46,8% van de gemiddelde premie bij uw werknemers inhouden op het salaris. Dit percentage moet voor alle werknemers hetzelfde percentage zijn.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak