Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

UPA voor werkgevers

Uniforme Pensioenaangifte (UPA) komt eraan! UPA is de geautomatiseerde aanlevering van pensioengegevens via het salarispakket. De voordelen? Het scheelt veel werk en is minder foutgevoelig.

We zijn achter de schermen hard bezig om UPA per 1 januari 2025 klaar te hebben staan. Op dit moment ligt de focus vooral op de techniek achter UPA. We willen natuurlijk dat alles straks goed werkt en de overstap voor u soepel gaat.

Wij komen bij u in de lucht als er nieuwe ontwikkelingen zijn, of als u acties kunt uitvoeren voor UPA. Via deze pagina, servicemails en onze werkgeversnieuwsbrieven blijft u op de hoogte. Schrijf u in voor de nieuwsbrief op PMT Online bij Contactgegevens.

Ga naar PMT Online

Check de planning voor UPA

Vanaf juli komen we regelmatig bij u in de lucht voor UPA. We informeren u zo duidelijk mogelijk en vragen vanaf september acties uit. Op de afbeelding ziet u de belangrijkste momenten in één oogopslag. Zo weet u waar u aan toe bent. 

Is uw salarispakket klaar voor UPA?

Veelgestelde vragen over UPA

Vanaf september komen we bij u in de lucht om acties uit te voeren voor UPA in PMT Online. Ook informeren we u op verschillende manier over UPA. In november vragen we u uw UPA-account te activeren, dit moet uiterlijk in december geregeld zijn. Houd hier in uw planning alstublieft alvast rekening mee.

Per januari 2025 start het aanleveren van gegevens via UPA. Hierbij ondersteunen we u waar nodig. 

In 2024 gebruikt u PMT Online voor de salarisopgave en het versturen van andere gegevens van uw werknemers. Vanaf 1 januari 2025 gaat dit allemaal via UPA. In november ontvangt u van ons instructies voor het activeren van uw UPA-account. Zorg dat dit vóór eind december door u of uw administrateur geregeld is.

Werk op PMT Online alvast uw contactgegevens bij. Zo informeren wij de juiste persoon voor de overstap. Heeft u nog geen toegang tot PMT Online? Neem dan contact op met onze afdeling Accountbeheer via onze contactpagina

Inloggen op PMT Online

Voor een foutloze pensioenaangifte met UPA en een juiste factuur moeten de pensioengegevens in uw salarispakket en op PMT Online exact hetzelfde zijn. Wij voeren hiervoor via UWV controles uit. Zijn er verschillen? Dan laten wij dit aan u weten.

Plan alvast tijd in om per werknemer de salarisgegevens in uw administratie te vergelijken met die op PMT Online. Zo zorgen we er samen voor dat de verschillen tussen uw administratie en die van ons op tijd zijn verwerkt voor de overstap naar UPA.

Inloggen op PMT Online

Krijgt u deze brief? Vergelijk dan de salarisgegevens in uw administratie met die op PMT Online. Pas aan waar mogelijk. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Accountbeheer via onze contactpagina. Zo zorgen we er samen voor dat de administraties overeenkomen vóór de overstap naar UPA. 

Geef uw administrateur toegang tot PMT Online. Dit doet u door een ketenmachtiging voor eHerkenning aan uw administratiekantoor af te geven. Met deze machtiging kan uw administrateur voor u aan de slag. Lees meer over het afgeven van een ketenmachtiging op de inlogpagina van PMT Online. Heeft u vragen, of kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Accountbeheer via onze contactpagina.

Inloggen op PMT Online

We doen hard ons best om alle salarispakketten op tijd aangesloten te hebben. Tot het zover is, maakt u gebruik van PMT Online. We houden u in Q3 en Q4 op de hoogte van de ontwikkelingen.

Inloggen op PMT Online

De aanlevering van salaris- en pensioengegevens met UPA loopt via het salarispakket. Hiervoor heeft u geen eHerkenning nodig. Voor veel andere zaken die met UPA te maken hebben, moet u inloggen op PMT Online en heeft u wel eHerkenning nodig. Bijvoorbeeld voor het aanleveren van contactgegevens en het aanmaken van een UPA-account. Zo’n account is voor sommige salarispakketten nodig om UPA in te kunnen sturen aan PMT. Het salarispakket heeft dan de gebruikersnaam en het wachtwoord van dit UPA-account nodig.

Maak een belafspraak

Heeft u nog vragen over UPA en wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak

Mail met ons

Heeft u een vraag over UPA en stuurt u liever een e-mail? Gebruik dan ons contactformulier. Wij streven ernaar om binnen 48 uur te reageren.

Stuur een e-mail