Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Onze portalen zijn gesloten voor wijzigingen. U kunt wel uw gegevens inzien. In januari 2024 kunt u weer wijzigingen doorgeven op het vernieuwde PMT Online.

Meer of minder werken

U en/of uw werknemer kunnen besluiten dat hij of zij meer of minder gaat werken. Bijvoorbeeld omdat uw werknemer (deels) met verlof gaat. U kunt dit wijzigen via Inzendportaal.nl. Als u ingelogd bent, klikt u linksboven in de menubalk op 'werknemers' en vervolgens op 'zoeken'. Daar zoekt u de werknemer op voor wie u de wijziging van het aantal uren wilt doorgeven. LET OP: als uw werknemer gebruik gaat maken van het generatiepact gelden andere regels.

Verlof

Geef in het Inzendportaal aan om welke verlofsoort het gaat, voor welk deel van de arbeidstijd het verlof geldt en wat de begin- en einddatum van het verlof is.

Ouderschapsverlof

Wilt u het ouderschapsverlof van uw werknemer wijzigen? Dit kan via Inzendportaal.nl.

  • Als u ingelogd bent, klikt u linksboven in de menubalk op 'werknemers' en vervolgens op 'zoeken'. Daar zoekt u de werknemer op, waarvoor u het ouderschapsverlof wilt wijzigen.
  • Klik bij die werknemer op de button 'Verlof aanmelden' onder het kopje 'Opties' en voer de gewijzigde gegevens in.
  • U hoeft de opgegeven uren en het salaris van een werknemer met ouderschapsverlof niet zelf te corrigeren. Wij verrekenen het ouderschapsverlof aan de hand van uw aanmelding ouderschapsverlof via Inzendportaal.nl.
  • Uw werknemer krijgt binnen 2 weken van PMT een bevestiging van de wijziging. De bevestiging biedt uw werknemer de mogelijkheid om de gekozen pensioenopbouw tijdens het ouderschapsverlof aan te passen.

Aanvullend geboorteverlof voor partners

Sinds 1 juli 2020 is het voor werknemers mogelijk om 5 weken aanvullend geboorteverlof voor partners op te nemen. U hoeft geen wijzigingen aan ons door te geven. Want tijdens dit verlof bouwt de werknemer volledig pensioen op, over het normale salaris. Ook als de werknemer geen aanvulling krijgt op de uitkering van het UWV. Het bestuur heeft er voor gekozen om het geboorteverlof voor partners hetzelfde te behandelen als zwangerschapsverlof en bevallingsverlof.

UWV Uitkering aanvragen

De uitkering vraagt u samen met uw werknemer aan bij het UWV. Deze uitkering wordt meestal aan u als werkgever betaald en u betaalt dan uw werknemer. Meer informatie over geboorteverlof voor partners vindt u via www.uwv.nl.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak