Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Meer of minder werken

Uw werknemer kan besluiten om meer of minder te gaan werken. Bijvoorbeeld omdat uw werknemer (deels) met verlof gaat. U kunt deze wijziging doorgeven via PMT Online. Als u ingelogd bent, klikt u linksboven in de menubalk op 'Werknemers' en vervolgens op 'Zoeken'. Daar zoekt u de werknemer op voor wie u de wijziging van het aantal uren wilt doorgeven. Let op: als uw werknemer gebruik gaat maken van het generatiepact gelden andere regels.

Verlof

Geef in PMT Online aan voor welk deel van de arbeidstijd het verlof geldt en wat de begin- en einddatum van het verlof is.

Ouderschapsverlof doorgeven

  • U logt in op PMT Online. In het menu klikt u op 'Werknemers' en vervolgens op 'Zoeken'. U zoekt de werknemer op voor wie u het ouderschapsverlof wilt doorgeven.
  • Klik op de werknemer en daarna op de button 'Nieuwe periode'. Vul alle velden opnieuw in.
  • U geeft zowel het betaald als onbetaald ouderschapsverlof aan ons door.
  • Vul ook de salarisgegevens van deze werknemer in.
  • Geef altijd een begindatum en einddatum van verlof op.
  • Geef door of de pensioenopbouw wel of niet voortgezet gaat worden tijdens het verlof. Uw werknemer krijgt hier een schriftelijke bevestiging van.
  • U hoeft de opgegeven uren en het salaris van een werknemer met ouderschapsverlof niet zelf te corrigeren. Wij verrekenen het ouderschapsverlof aan de hand van uw aanmelding ouderschapsverlof via PMT Online.

Ouderschapsverlof wijzigen

  • Klik op het potloodje in de betreffende arbeidsverhoudingsperiode. Pas binnen dit tijdvak de verlofperiode aan.
  • Meld het aantal uren verlof.
  • Geef door of de pensioenopbouw wel of niet wordt voortgezet tijdens het verlof.

Aanvullend geboorteverlof voor partners

Sinds 1 juli 2020 is het voor werknemers mogelijk om 5 weken aanvullend geboorteverlof voor partners op te nemen. U hoeft geen wijzigingen aan ons door te geven. Want tijdens dit verlof bouwt de werknemer volledig pensioen op, over het normale salaris. Ook als de werknemer geen aanvulling krijgt op de uitkering van het UWV. Het bestuur heeft er voor gekozen om het geboorteverlof voor partners hetzelfde te behandelen als zwangerschapsverlof en bevallingsverlof.

UWV Uitkering aanvragen

De uitkering vraagt u samen met uw werknemer aan bij het UWV. Deze uitkering wordt meestal aan u als werkgever betaald en u betaalt dan uw werknemer. Meer informatie over geboorteverlof voor partners vindt u via www.uwv.nl.

Maak een belafspraak

Wilt u contact met PMT? Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Belafspraak