Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Geschreven door

Eunice en Terry

Voorzitters PMT

Gepubliceerd op 09 februari 2023

PMT is koersvast, stevig aan de slag! 

Onlangs heeft PMT de formele benoeming van Eunice Bronswijk bekend gemaakt. Zij heeft per 1 januari 2023 het voorzitterschap bij PMT - namens de werknemers - overgenomen van Jos Brocken. U heeft Eunice Bronswijk vermoedelijk nog niet persoonlijk ontmoet, maar daar wordt aan gewerkt én u gaat van ons over haar horen!

Zoals ongetwijfeld bekend: het voorzitterschap bij PMT wordt gedeeld door twee personen. Een werkgeversvoorzitter in de persoon van Terry Troost en nu dus Eunice Bronswijk, namens de werknemers. We stellen haar graag alvast aan u voor, want het is natuurlijk van belang om te weten wie de nieuwe werknemersvoorzitter is en vooral: welke plannen of ideeën zij heeft over PMT en de pensioenen.

Eunice: passie voor pensioenen
Om met de deur in huis te vallen: Eunice is al vele jaren bovenmatig geïnteresseerd in de veelomvattende wereld van pensioenen en alles daarom heen. Ze ademt bijkans pensioen en dat gaat u in de toekomst ook merken. Haar passie voor pensioenen is er niet op gericht om er zelf van te gaan genieten, maar om ervoor te zorgen dat alle werknemers een goede pensioenregeling krijgen. Eunice gaat zich volledig inzetten voor de pensioenen van onze deelnemers en gepensioneerden in en uit de sector metaal en techniek. Dat verdienen onze vakmensen namelijk! Voor deze mensen kan iedere euro extra aan pensioen namelijk het verschil maken. U vraagt zich misschien af hoe haar passie is ontstaan? 

Belangenbehartiging: de rode draad
Eunice is tijdens haar opleiding Personeel en Arbeid aan de slag gegaan bij de vakbond. In eerste instantie als juridisch medewerker (IBB-er), met als aandachtspunten bestuursrecht, fiscaal recht, pensioenen en sociale zekerheid. Hier kwam Eunice reeds tot de conclusie dat ze het juiste vakgebied had gekozen: belangenbehartiging op het gebied van pensioenen.

Dat is dan ook altijd de rode draad in haar ruime werkervaring gebleven. Ze kent de lange geschiedenis van het huidige pensioenakkoord en de Wet toekomst pensioenen. Met deze kennis gaat ze samen met werkgeversvoorzitter Terry Troost verder bouwen aan de PMT pensioenen van de toekomst.

Pensioen van de toekomst
Een pensioen dat straks uiteindelijk beter uitlegbaar is. Iedereen heeft dan zijn eigen potje, binnen het collectief vermogen, maar waar risico’s nog steeds met elkaar gedeeld worden. Heel belangrijk in een sector met zware beroepen en waar gezond de pensioeneindstreep halen (nog altijd) bepaald niet vanzelfsprekend is. Dat is één van de belangrijke zaken waar PMT zich altijd voor heeft ingezet en dat zal PMT ook blijven doen.

We hebben veel te doen
Er staat ons nog heel veel te doen de komende tijd. We zijn al geruime tijd bezig met de uitgebreide voorbereidingen om de overstap van het huidige naar het nieuwe pensioen te maken. Eén van de belangrijke voorbereidingen is een nieuwe toekomstbestendige pensioenadministratie. Datakwaliteit is daarbij het sleutelwoord. We werken daarin samen met onze uitvoeringsorganisatie MN en met het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en uitvoerder PGGM. Een unieke samenwerking met voordelen. Denk alleen al aan lagere kosten in de toekomst vanwege schaalgrootte. We werken natuurlijk niet alleen aan de toekomst. Ondertussen houden we stevig vast aan onze koers en aan onze huidige visie! Want onze visie is én blijft:

Het bieden van een betaalbaar en duurzaam pensioen voor alle deelnemers, met maatwerk binnen de collectieve regeling.

We nemen niet meer risico dan nodig
Het doel van ons beleggingsbeleid is voldoende rendement te halen om zo een betaalbaar pensioen te combineren met het streven naar een waardevast pensioen. Er wordt niet meer risico genomen dan nodig is en er wordt scherp gelet op het kostenniveau. Het doen van beleggingen in Nederland geeft invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

We bieden onze deelnemers een passende dienstverlening en geven ze inzicht in hun pensioen én de keuzes die zij kunnen maken. We opereren als fonds van de bedrijfstak Metaal en Techniek in een steeds veranderende omgeving en leveren daar goed zichtbaar onze inbreng. We blijven met vertrouwen koersvast aan de slag!  

Terry Troost, werkgeversvoorzitter PMT
Eunice Bronswijk, werknemersvoorzitter PMT

Recente blogs

27 maart 2024

Laat de Wet toekomst pensioenen niet gijzelen door nieuwe discussies en vertraging

Moeten we uw “pensioenlot” laten bepalen door (nieuwe) politieke discussies? Het antwoord daarop is nee. De Wet toekomst pensioenen is geen sprookje dat uit de lucht is komen vallen. En het is ook geen eenzame reis geweest. Het is het resultaat van jarenlange discussies, onderhandelingen en analyses. In april staat weer een pensioendebat gepland. Het is heel goed mogelijk dat men dit moment aangrijpt om wederom vragen te stellen en kritische kanttekeningen bij de wet te plaatsen. Die wet is nota bene al bijna een jaar geleden van kracht geworden. Kritisch zijn is natuurlijk goed, dat houdt de boel scherp maar op een gegeven moment is het wel een keer klaar. Bedrijfstakpensioenfondsen willen graag over naar het nieuwe stelsel.

Lees artikel
MVB Handen Schudden In Natuur
28 september 2023

Waarom woningen ons geheim voor succes zijn

Als pensioenfonds moeten we slim beleggen om langdurig stabiele rendementen te behalen. Daarom investeren we in vastgoed. In dit blog vertellen onze voorzitters Terry Troost en Eunice Bronswijk meer over onze vastgoedprojecten.

Lees artikel
19 mei 2023

Doe het wel!

Positieve en negatieve verhalen over de Wet Toekomst Pensioenen vullen inmiddels al een jaar of 2 de krant. Meningen en duidingen die ervoor zorgen dat er onduidelijkheid ontstaat. En onduidelijkheid betekent doorgaans onrust. Alleen al daarom is het goed dat de wetsbehandeling over de WTP op korte termijn wordt afgerond. In deze nieuwe blog leggen de bestuurders van PMT uit wat het belang is van het nieuwe pensioenstelsel.

Lees artikel