Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 20 februari 2023

UPO: checklist

Elk jaar krijgt u van ons uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op dit overzicht staan uw persoonlijke gegevens, eventuele partnergegevens, loon- en salarisinformatie, wanneer u bent begonnen met opbouwen en wat u kunt verwachten wanneer u met pensioen gaat. Daarnaast vindt u informatie over uw opbouw en wat uw eventuele partner en/of kinderen ontvangen als u overlijdt. Het is belangrijk dat u controleert of de gegevens kloppen. Met deze gemakkelijke checklist kunt u snel en gemakkelijk de informatie op uw eigen UPO controleren.

 1. Persoonlijke gegevens
  Kloppen uw persoonlijke gegevens nog? Staat er onjuiste informatie dan is het belangrijk dat dit snel wordt aangepast via uw werkgever. Zij geven vervolgens de nieuwe gegevens aan ons door. 

 2. Uw partner
  Als uw partner bekend is bij ons ziet u dat ook terug op uw UPO. Bent u gescheiden of uit elkaar? Dan kunt u via het formulier de verdeling van het ouderdomspensioen aan ons doorgeven. Staat er ‘partner onbekend’ maar heeft u wel een partner? Controleer dan hier of uw partner in aanmerking komt voor het partnerpensioen.

 3. Salarisgegevens
  Het is goed om te controleren of hier de juiste salarisgegevens staan. Mocht u twijfelen, neem dan contact op met uw werkgever. Wij krijgen uw salarisgegevens namelijk door van uw werkgever.

 4. Hoeveel pensioen heeft u al opgebouwd? 
  Op uw UPO vindt u ook het pensioen dat u tot nu toe al heeft opgebouwd en wat u nog kunt opbouwen. Hierbij gaan wij ervan uit dat u tot uw AOW-leeftijd in dienst blijft en uw opbouw niet verandert. Als u vragen heeft over de opbouw kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

 5. Partner- en wezenpensioen
  Op uw pensioenoverzicht ziet u ook de bedragen die u eventuele partner en kinderen krijgen als u komt te overlijden. Heeft u geen partner? Dan kunt u op het moment dat u met pensioen gaat er voor kiezen om uw partnerpensioen in te ruilen voor een hoger ouderdomspensioen.

Let op: de afbeelding van het UPO is een voorbeeld.