Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 03 juli 2023

Nieuwe pensioenwet is ingegaan

Op 1 juli 2023 is de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp) in werking getreden. In deze wet staan de regels voor het nieuwe pensioenstelsel. Toch merkt u er voorlopig nog niets van. Hoe zit dat nu precies?

Voor een zorgvuldige overgang naar de nieuwe regels trekken we voldoende tijd uit. Er moet namelijk achter de schermen veel geregeld worden. Zo zorgen we er samen voor dat er een regeling komt die eerlijk is voor alle deelnemers: jong én oud.

Afspraken tussen werkgevers en werknemers
In de tweede helft van 2023 maken de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector Metaal en Techniek afspraken over de nieuwe regeling en de overgang ernaartoe. Zij bepalen onder andere hoeveel geld u met uw werkgever inlegt voor uw pensioen. Ook beslissen zij of uw opgebouwde pensioen wordt omgezet naar uw pensioenpot in de nieuwe regeling.

Nieuwe regeling in 2026
In 2024 en 2025 werken we de afspraken tussen werkgevers en werknemers uit naar een nieuwe regeling. De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) controleren of we dat zorgvuldig doen. Ook het verantwoordingsorgaan kijkt kritisch mee. PMT wil de nieuwe regels op 1 januari 2026 invoeren.

Meer weten?
Op de pagina het nieuwe pensioenstelsel leest u de laatste ontwikkelingen.