Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 10 maart 2023

Ik wil gewoon weten hoe alles ervoor staat, dat geeft me rust

Dennis (34) is vorig jaar getrouwd en vertelt ons hoe het huwelijk zijn denken over pensioen en de toekomst heeft veranderd.

Heeft u nagedacht over uw pensioen voor u ging trouwen?
Voor ons huwelijk hebben we alle financiën en pensioenzaken bekeken. Niet het allerleukste natuurlijk maar wel heel erg belangrijk. We hebben alles naast elkaar gelegd, gekeken naar wat voor pensioen wij hebben en hoe het zit met het partnerpensioen. Ook hebben we een berekening gemaakt om te kijken wat er gebeurt als één van ons komt te overlijden.  

Heeft u iets aangepast?
Wij hebben een extra potje aangemaakt op de spaarrekening en ik heb een extra ANW-verzekering afgesloten. Als er dan iets met mij gebeurt weet ik dat mijn vrouw zich financieel geen zorgen hoeft te maken. Ze zou het ook net aan kunnen redden zonder maar dan zou het wel krap zijn. Dat wil ik niet. Zelf moet ik er niet aan denken dat je na zoiets vreselijks ook nog geldzorgen hebt. Een tijdje geleden is de man van een collega van mij onverwachts overleden. Dat zet je wel aan het denken.

Als u nadenkt over de toekomst, denkt u dan ook aan pensioen?
Nu wel, ik ben daar iets bewuster mee bezig. Het lijkt vaak best wel ver weg maar ik realiseer mij toch steeds meer dat het heel belangrijk is. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk nog lang te leven na mijn pensioen. Om dat een beetje comfortabel en fijn te kunnen doen helpt het om inzage te hebben. Gewoon weten hoe alles ervoor staat, wat je kunt verwachten en wat je nu nog kunt doen voor een beetje meer zekerheid in de toekomst.

Meer informatie?
Trouwen: wat betekent dat voor uw pensioen?