Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Op wie stemt u?

De stembussen zijn inmiddels gesloten. In de week van dinsdag 15 maart tot en met dinsdag 22 maart 2022 waren de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. Uiterlijk 5 april maken wij de uitslag bekend. 

 

 

 

Hoe kan ik stemmen?

  1. Ga naar de Verkiezingspagina.

  2. Log in met uw PMT persoonsnummer en geboortedatum. Uw persoonsnummer vindt u op uw Uniform Pensioen Overzicht.

  3. U ziet nu een overzicht met alle kandidaten. Kies de kandidaat waar u op wilt stemmen.

  4. Bevestig uw stem met de stemknop.

  5. U heeft gestemd en kunt de pagina sluiten.

De kandidaten

In november zijn we begonnen met de werving van kandidaten voor ons verantwoordingsorgaan. U gaf massaal gehoor aan onze oproep. Daar zijn we blij mee. Maar liefst 29 kandidaten hebben zich verkiesbaar gesteld voor de pensioengerechtigden en 24 voor de deelnemers.

 

Kandidaten voor deelnemers Kandidaten voor gepensioneerden

 

De kandidaten hebben zich individueel kandidaat gesteld of via lijst FNV-CNV, Lijst De Unie, Lijst Actief Deelnemers Belang Metaal en Techniek of lijst Vereniging voor Gepensioneerden PMT (VG-PMT).

Vraag & Antwoord

Wanneer kan ik stemmen?

De verkiezingsweek start op dinsdag 15 maart. U kunt eenvoudig online uw stem uitbrengen tot en met dinsdag 22 maart om 23.59 uur. Hierna sluiten de verkiezingen en kunt u niet meer stemmen.

Waar vind ik mijn persoonsnummer?

Om te kunnen stemmen vragen wij u om uw persoonsnummer. Uw persoonsnummer is uw persoonlijke nummer in onze administratie. Dit nummer vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) of als u inlogt op Mijn PMT.

Kan ik anoniem stemmen?

Als u stemt is dit altijd anoniem. Een onafhankelijk verkiezingsbureau zorgt ervoor dat PMT niet weet op wie u gestemd heeft.

Ik stem liever op papier, kan dat ook?

Ja, dat is mogelijk. Het verkiezingsbureau heeft ook een papieren stembiljet. Deze kunt u aanvragen door te bellen met: 088 555 29 50. Dit telefoonnummer is bereikbaar van vrijdag 11 maart tot en met vrijdag 18 maart.

Ik stem op een kandidaat op een lijst. Kan deze kandidaat met voorkeursstemmen worden gekozen?

De volgorde van de kandidaten op een lijst is door de betreffende organisatie bepaald. Als u stemt op een kandidaat op een lijst, dan krijgt eerst nummer 1 van de lijst een zetel in het verantwoordingsorgaan, vervolgens nummer 2. En zo loopt het door.

De uitslag

Uiterlijk dinsdag 5 april maken wij de verkiezingsuitslag bekend op deze pagina en via een digitale nieuwsbrief. Ontvangt u onze digitale nieuwsbrief nog niet? U kunt zich eenvoudig aanmelden via uw persoonlijke omgeving Mijn PMT.

Klacht over de verkiezingen?

PMT heeft de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan met de grootste zorgvuldigheid georganiseerd, gebaseerd op het verkiezingsreglement. Natuurlijk kan het toch gebeuren dat u niet tevreden bent. Als u een klacht heeft over de verkiezingen, dan kunt u die indienen via verkiezingenvo@pmt.nl. De verkiezingscommissie van PMT beoordeelt uw klacht en neemt daarna contact met u op.