Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 11 juli 2022

PMT draagt bij aan het AED-netwerk

PMT belegt al sinds de oprichting in 1948 in Nederlands vastgoed. Inmiddels heeft PMT ongeveer 5.000 huurwoningen in portefeuille. Het woongenot en welzijn van de bewoners is voor PMT belangrijk. Het plaatsen van AED’s (automatische externe defibrillator) draagt daar aan bij. Samen met de Hartstichting gaat PMT in zoveel mogelijk wijken AED’s plaatsen. In totaal kocht PMT er bijna 40. De eerste AED is vandaag geplaatst in een nieuwbouwwijk in Hilversum.

Een dichter AED-netwerk

De eerste AED van PMT is bevestigd aan het appartementencomplex ‘Hart van Anna’. De AED is opgehangen aan de buitenmuur van het gebouw en dekt een straal van 500 meter. Alle apparaten worden aangemeld bij het landelijke reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Burgerhulpverleners, vrijwilligers die kunnen reanimeren, kunnen zo direct gebruik maken van het apparaat als ze opgeroepen worden. Met behulp van de ‘witte vlekkenkaart’ is duidelijk geworden waar er nog AED’s nodig zijn. De komende tijd zullen de bijna 40 AED’s van PMT op verschillende plekken opgehangen worden. PMT levert zo samen met de Hartstichting en gebouw Hart van Anna een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van heel Nederland!

Jos Brocken, werknemersvoorzitter PMT: "Ik vind het belangrijk dat we goed kijken naar wat we bouwen, waar we in investeren maar ook waarom en voor wie. Je wilt dat mensen in een gezonde leefomgeving kunnen wonen. We gaan daar nu extra aan bijdragen door de aanschaf van 40 AED’s die geplaatst worden bij onze huurwoningen door heel Nederland. Wij vinden dat dit initiatief past bij het maatschappelijke karakter van pensioenfondsen. Of dat nu geldt voor onze inzet voor de klimaatdoelen of voor een veilige en gezonde woonomgeving voor onze deelnemers en onze huurders en hun buurtgenoten."

Lees hier het persbericht.