Toegankelijkheid
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 16 augustus 2019

PMT behaalt opnieuw topscore voor verantwoord beleggen in onderzoek Verenigde Naties

PMT heeft voor het derde opeenvolgende jaar een topscore behaald in het jaarlijkse onderzoek van de United Nations for Responsible Investment (UNPRI) naar het verantwoord beleggen beleid van het pensioenfonds.

PMT heeft op alle onderdelen een A+ of een A score behaald (op een schaal van E tot A+). Daarmee behoort PMT tot de kopgroep van de aangesloten institutionele beleggers. PMT en uitvoeringsorganisatie MN ondertekenden de UNPRI-principes in 2007 en zijn daarmee lid van een wereldwijde organisatie van bijna 2.500 institutionele beleggers, banken en vermogensbeheerders. Gezamenlijk spannen zij zich in om verantwoord beleggen verder te ontwikkelen.

De UNPRI is de internationaal leidende organisatie op het gebied van verantwoord beleggen. Zij draagt bij aan de bewustwording van institutionele beleggers om milieu, samenleving en goed ondernemingsbestuur (de ‘ESG-criteria’) als afwegingscriteria te betrekken in beleggingen. Onderdeel van het initiatief is dat de aangesloten investeerders jaarlijks rapporteren over de voortgang op het gebied van verantwoord beleggen en daarvoor van de UNPRI een score krijgen.