Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 07 april 2022

‘Deelnemers realiseren zich niet dat ze al eerder kunnen stoppen als ze dat willen’

Werknemersvoorzitter Jos Brocken en Werkgeversvoorzitter Terry Troost gaven een interview aan het magazine Pensioen Bestuur en Management (PBM). In dit interview spraken ze over de communicatie van PMT naar de deelnemers. Een belangrijk thema voor de pensioensector, zeker in de aanloop naar het nieuwe stelsel. Een korte passage uit het interview delen we graag met u.

Jos: “Als mensen individueel contact met PMT hebben dan is het vaak op het moment dat ze bijna met pensioen gaan. Meestal verloopt dat contact dan via een van onze consulenten. Dat hebben we echt goed voor elkaar. De informatiebehoefte in die categorie deelnemers is groot. Mensen vragen zich af hoe het zit, wat ze kunnen verwachten, wat ze zelf nog kunnen of moeten doen. En het interessante is dat verreweg de meeste deelnemers positief verrast zijn over wat ze aan pensioen kunnen verwachten. Van onze consulenten horen we dat mensen vaak geen idee hebben van de omvang van hun pensioenvermogen.”

Terry: “Deelnemers realiseren zich daardoor vaak ook niet dat ze al eerder kunnen stoppen als ze dat willen. Dat heeft mij wel aan het denken gezet. We communiceren ons met alle verplichte formats een slag in de rondte, maar we bereiken de deelnemers met deze basale informatie toch nog onvoldoende.

Jos: “In dit verband zijn initiatieven als de Pensioenchecker wel van belang. Samen met onze eigen rekentools, in de mijn-omgeving op onze website, helpt het de deelnemer om inzicht te krijgen in wat hij kan verwachten.”

Wilt u het volledige interview lezen? 'Jos Brocken en Terry Troost in gesprek met het magazine Pensioen Bestuur en Management'.