Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

We maken het verschil met onze beleggingen

Wij geloven dat de sector Metaal en Techniek, zowel in Nederland als daarbuiten, het verschil kan maken als het gaat om nieuwe energietechnieken en andere manieren van werken. Daar willen we aan bijdragen. Dit ziet u terug in ons beleggingsbeleid. Zo proberen we bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van de bedrijven waarin we beleggen te verminderen door middel van het dialoogbeleid. We kiezen er bewust voor om eerst dialoog te voeren met deze bedrijven. Door een kritisch in gesprek te gaan kunnen we daadwerkelijk een verandering in de energietransitie voor elkaar krijgen.

Ons beleggingsbeleid: altijd verantwoord

Hoe we verantwoord beleggen in de praktijk brengen en uit welke onderdelen het beleid bestaat kunt u lezen in ons:

Ons verantwoord beleggingsbeleid sluit aan bij internationale verdragen, principes en initiatieven ondertekend. Een overzicht van alle ondertekende verdragen, principes en initiatieven.

Hoe duurzaam zijn onze beleggingen?

De bedrijven waarin we willen investeren zijn verplicht hele duidelijke informatie aan te leveren over hoe duurzaam de belegging is. Deze regelgeving heet de SFDR en staat voor Sustainable Finance Disclosure Regulation. Het helpt onze beleggers om te bepalen of een bedrijf duurzaam is en voldoet aan de eisen die wij stellen.

Planet-score

We vinden het belangrijk dat onze (externe) vermogensbeheerders dezelfde waarde hechten aan verantwoord beleggen. Daarom toetsen we al onze vermogensbeheerders ieder jaar. Dit doen we op basis van de ‘Planet-score’. We geven punten voor het niveau van beleid, de ESG-integratie en ESG-rapportage. Voor vastgoedmanagers is deelname aan de GRESB-benchmark verplicht. Voor andere vermogensbeheerders willen we dat deze de Principles for Responsible Investment (PRI) ondertekenen, een duidelijk ESG-beleid hebben en een goed proces van ESG-integratie in de beleggingen.

Beleggen in oplossingen

Met onze investeringen willen we waar het kan een positieve bijdrage leveren voor ons als mensen en de wereld waarin we leven. 

Hoe doen we dat?

Hoe we verantwoord beleggen

Wilt u weten met welke bedrijven we in gesprek zijn gegaan, en wat de voortgang daarop is? Voormalig werknemersvoorzitter Jos Brocken en Sophie Kamphuis, adviseur verantwoord beleggen, leggen het uit in een korte video. Bekijk de video.