Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 24 april 2024

Verhoging pensioenen met 3,2% per juni 2024

In december 2023 heeft het bestuur van PMT besloten om de pensioenen te verhogen met 3,2%. Door de vernieuwing van het administratiesysteem is bij het besluit aangegeven dat de verhoging in het 2e kwartaal zou worden doorgevoerd, eerder was technisch niet mogelijk. Deze verhoging wordt naar verwachting doorgevoerd in juni 2024.

Voor de gepensioneerden betekent dit een verhoging van hun pensioen. De gepensioneerden zien de verhoging bij de betaling van hun pensioen in juni.

Voor werknemers die pensioen bij PMT opbouwen of hebben opgebouwd, betekent dit een verhoging van de aanspraken die zijn opgebouwd over alle voorgaande jaren. Deze verhoging is in de loop van juni te zien in Mijn PMT.

Meer informatie over verhogen vindt u op onze pagina Wanneer wordt mijn pensioen verhoogd of verlaagd?. Benieuwd wanneer u uw pensioen ontvangt? Kijk dan op Betaaldata.

 

Recente nieuwsberichten

27 mei 2024

Dynamisch jaar voor PMT: jaarverslag 2023

2023 was het jaar dat voor PMT in het teken stond van grote veranderingen. Veranderingen om de beloftes die PMT doet aan haar (ex-)deelnemers, pensioengerechtigden en werkgevers waar te kunnen blijven maken. En verandering vraagt inzet en investeren; menskracht én financieel.

Lees artikel
24 mei 2024

Nieuw webinar: Uw pensioen en uw partner

Als u een partner heeft, zijn er bepaalde dingen belangrijk voor uw pensioen. Gaat u trouwen, wordt u geregistreerd partner of gaat u samenwonen? Dan bouwt u partnerpensioen op. Maar wat moet u doen en wat is er geregeld voor uw partner en (eventuele) kinderen? Hoe is pensioen geregeld als u verlof neemt? En wat zijn de gevolgen voor uw pensioen als u uit elkaar gaat? Tijdens het webinar Uw pensioen en uw partner op dinsdag 18 juni vertellen onze pensioenconsulenten waar u op moet letten.

Lees artikel
Medewerkers met laptop
22 mei 2024

5 vragen over de rol van onze sociale partners

De overstap naar de nieuwe pensioenregels bereiden we samen met de werknemers- en werkgeversorganisaties van de sector Metaal en Techniek voor. Dit zijn de sociale partners. Maar wat is hun rol in de overstap? En wie zijn ze eigenlijk? We beantwoorden 5 vragen over sociale partners.

Lees artikel