Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 30 juni 2020

Update over het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt u hier alle belangrijke maatregelen vanuit PMT op een rij. Wij zullen dit bericht bij nieuwe ontwikkelingen updaten, zodat u op de hoogte blijft.

De uitbetaling van uw pensioen gaat gewoon door
Ontvangt u van ons pensioen? Uw pensioen wordt gewoon op de gebruikelijke data overgemaakt. Het bedrag dat wordt overgemaakt kunt u vinden op uw Uniform Pensioenoverzicht 2020 (UPO) dat u in januari heeft ontvangen. Uw pensioen staat op deze dag of 1 dag later op uw rekening. Soms zit er een dag vertraging in.

Geen afspraken op locatie met consulenten
Wilt u een persoonlijke afspraak op kantoor, bij u thuis of bij uw werkgever met een van onze consulenten? Deze gesprekken op locatie kunnen helaas niet doorgaan. Uiteraard kunnen zij u wel helpen via e-mail of telefoon.

Opvragen Attestatie de Vita (Bewijs van in leven zijn) start weer vanaf juli
Ontvangt u pensioen en woont u in het buitenland? Dan was het voor u door de coronacrisis lastiger om uw ‘Bewijs van in leven zijn’ te laten invullen door overheid, gemeente of notaris. Daarom besloten wij deze tot 1 juli niet bij u op te vragen en uw pensioenuitkering door te laten lopen. Nu de meeste landen versoepelingen aankondigen, starten wij onze uitvraag van ‘Bewijs van in leven zijn’ weer op. U ontvangt hierover persoonlijk bericht van ons.

Lukt het u niet om het ‘Bewijs van in leven zijn’ te laten ondertekenen? Neem dan contact met ons op, we verlengen uw pensioenuitkering dan met 3 maanden.

Het coronavirus heeft géén impact op het nabestaandenpensioen
Volgens berichten in de media zouden verschillende pensioenfondsen geen partner- of wezenpensioen uitbetalen als een deelnemer is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dat opgelopen zou zijn tijdens een verblijf in een gebied dat als 'rood' of 'oranje' is aangemerkt. Bij ons is dit niet het geval. PMT keert deze pensioenen gewoon uit. Het coronavirus heeft dus géén impact op het nabestaandenpensioen. Ook bij arbeidsongeschiktheid blijft PMT de huidige voorwaarden hanteren.

Gepensioneerdenbijeenkomsten in het najaar
Vanwege het coronavirus hebben we een aantal bijeenkomsten moeten annuleren. In het najaar hopen wij u weer te mogen ontmoeten. Dit zal op een andere manier plaatsvinden, want veiligheid en gezondheid staan voorop. Hoe dit er precies uitziet, is nu nog niet bekend. U vindt hier altijd de actuele informatie.

Uiteraard zijn wij wel gewoon bereikbaar voor al uw vragen. Heeft u een vraag? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Klanteninformatie.

Mochten er andere maatregelen genomen worden dan brengen wij u via onze website op de hoogte.