Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 16 september 2019

Pensioen meenemen naar PMT is nu niet mogelijk

Het is nu niet mogelijk om uw pensioen van een andere pensioenuitvoerder mee te nemen naar PMT. Of andersom, dus om uw pensioen van PMT naar een andere pensioenuitvoerder mee te nemen. We noemen het meenemen een ‘waardeoverdracht’. De financiële situatie van PMT is onvoldoende om waardeoverdrachten te mogen uitvoeren.

U kunt wel een verzoek doen
Ondanks dat waardeoverdrachten op dit moment niet mogelijk zijn, kunt u wel een verzoek voor waardeoverdracht naar ons sturen. Zodra onze financiële situatie verbeterd is, nemen wij uw verzoek in behandeling. U ontvangt dan een bevestiging van ons.

Beleidsdekkingsgraad is te laag
Wij mogen alleen meewerken aan waardeoverdracht als de ‘beleidsdekkingsgraad’ hoog genoeg is, namelijk 100% of hoger. Op dit moment is onze beleidsdekkingsgraad lager dan 100%. Hierdoor is waardeoverdracht nu niet mogelijk.
De beleidsdekkingsgraad laat zien hoe een pensioenfonds er de afgelopen 12 maanden financieel voor stond. Ook uw vorige pensioenuitvoerder moet een beleidsdekkingsgraad hebben van minimaal 100%. Kijk op deze pagina voor onze actuele financiële positie.