Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 01 februari 2023

Uw Pensioenoverzicht (UPO): de belangrijkste informatie op een rij

Als u pensioen opbouwt bij PMT ontvangt u ieder jaar het Pensioenoverzicht (UPO). We leggen u graag meer uit over dit overzicht.

Waar staat UPO voor?
UPO is de afkorting voor het Uniform Pensioenoverzicht. Als u pensioen opbouwt (of heeft opgebouwd) bij PMT ontvangt u dit overzicht elk jaar digitaal of per post. U kunt uw Pensioenoverzicht (UPO) ook altijd gemakkelijk bekijken in Mijn PMT

Welke informatie staat er op mijn Pensioenoverzicht (UPO)?
U vindt er uw persoonlijke gegevens, eventuele partnergegevens, loon- en salarisinformatie, wanneer u bent begonnen met opbouwen en wat u kunt verwachten wanneer u met pensioen gaat. Daarnaast vindt u informatie over uw opbouw en wat uw eventuele partner en/of kinderen ontvangen als u overlijdt.

De gegevens kloppen niet, wat moet ik doen?
Neem zo snel mogelijk contact op met uw werkgever. Wij krijgen uw gegevens van de werkgever door, het is dus belangrijk dat u aangeeft wat er niet klopt. Dan geeft uw werkgever de juiste informatie aan ons door en passen wij het aan.

Waar heb ik mijn Pensioenoverzicht (UPO) voor nodig?
In dit document staan uw persoonlijke- en salarisgegevens. Het is belangrijk om te controleren of alles klopt. Daarnaast kan het zijn dat u de Factor A nodig heeft, deze vindt u ook in uw Pensioenoverzicht (UPO). De Factor A is de hoogte van uw pensioenaangroei in één jaar. Als u een lijfrente heeft of aan pensioensparen doet heeft u de Factor A nodig bij de belastingaangifte. Tot slot is het altijd handig om goed op de hoogte te zijn van uw pensioenzaken.

Mijn partner staat niet op mijn Pensioenoverzicht (UPO), hoe kan ik dit veranderen?
Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap afgesloten in Nederland? Dan hoeft u niets te doen. Dit krijgen wij automatisch door van de gemeente en hoeft u niet apart aan ons door te geven. Ontbreken de gegevens toch? Neem dan contact met ons op.

Als u een samenlevingscontract heeft of in het buitenland bent getrouwd dan is het belangrijk dat u dit zelf op tijd aan ons doorgeeft. Wij registreren uw partner dan in onze administratie.