Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 07 februari 2023

PMT investeert samen met andere fondsen opnieuw in Nederlandse technologiebedrijven

De komende jaren investeren we samen met andere pensioenfondsen in Nederlandse snelgroeiende technologiebedrijven die oplossingen bieden voor de grote uitdagingen van deze tijd. Het is belangrijk dat institutionele beleggers van eigen bodem in de toekomst van het Nederlandse bedrijfsleven investeren. Zo houden we kennis en werkgelegenheid hier terwijl deelnemers uitzicht hebben op een mooi rendement.

Hoe gaan we dat doen?
Met elkaar gaan we op zoek naar ongeveer 15 deeptech startups en scale-ups die moeten uitgroeien tot internationale winnaars in hun sectoren. Deeptechbedrijven richten zich op het toepassen van geavanceerde technologieën om complexe, maatschappelijke knelpunten op te lossen op het gebied van gezondheidszorg, landbouw, energie en productie. Scale-ups zijn ondernemingen die na de succesvolle start-up fase aan de vooravond staan van een groeiversnelling.

Goed voor onze sector en voor onze deelnemers
Hartwig Liersch, Chief Investment Officer PMT: ‘PMT wil bijdragen aan duurzame werkgelegenheid en welvaart door het aanjagen van innovatie. Met deze impactinvestering realiseren we dat. Goed voor onze sector en voor onze deelnemers’. 

Persbericht: Pensioenfondsen PMT en PME investeren nogmaals € 150 miljoen in start- en scale-ups