Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 19 maart 2024

PMT investeert in Nederlandse deeptech scale-ups

PMT investeert samen met pensioenfonds PME 100 miljoen euro in Nederlandse deeptech scale-ups. Dit doen ze via het nieuwe fonds Strategic Partners Fund. Voor het beheer van het nieuwe fonds wordt samengewerkt met deeptech investeerder Innovation Industries.

Waarom investeren in deeptech?
Investeren in deeptech is belangrijk voor de Nederlandse economie. Niet alleen omdat ze ontwikkeling ondersteunen, maar ook omdat ze zorgen voor werkgelegenheid en concurrentiekracht. Deeptech scale-ups zijn start-ups die al wat succes hebben behaald en nu de overstap naar de markt moeten maken. Deze bedrijven bieden moderne technologieën om de maatschappelijke problemen op het gebied van gezondheidszorg, landbouw, energie en productie op te lossen.

Onvoldoende kapitaal op de markt
Deeptech-bedrijven hebben financiering nodig om verder door te kunnen groeien. Maar doordat deze bedrijven vaak technisch ingewikkeld zijn en er meer tijd nodig is voor marktacceptatie, is er onvoldoende kapitaal beschikbaar op de markt. Hartwig Liersch, directeur beleggingen PMT: ‘Door met het Strategic Partners Fund te investeren in juist deze fase willen we de Nederlandse technologische vooruitgang en innovatie op lange termijn stimuleren. Goed voor onze sector en voor onze deelnemers.’

Lees ook het persbericht.