Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 19 oktober 2021

PMT neemt vastgoedproject Concorde over

PMT heeft het vastgoedproject Concorde in Utrecht overgenomen van de Oké Vastgoedgroep. De verwerving van het project Concorde past binnen de uitbreidingsdoelstelling van PMT voor haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

215 appartementen
Het project, dat is ontworpen door Klunder Architecten, omvat in totaal 215 appartementen, verdeeld over twee woonblokken van respectievelijk zeven en zestien bouwlagen. De twee woonblokken worden verbonden door een gezamenlijke binnentuin.

DUQER is de ontwikkelaar en Era Contour is verantwoordelijk voor realisatie van het project. Binnenkort wordt gestart met de sloop van de bestaande gebouwen op deze plek. De oplevering van de 215 nieuwe appartementen zal eind 2024 plaatsvinden. 

Social huur en middenhuur
Er is een goede mix aan woningtypes en oppervlaktes. De appartementen hebben een oppervlakte die oploopt van ca. 50 m2 in de laagbouw tot ca. 100 m2 in de hoogbouw. Van de 215 appartementen zijn er 40 bestemd voor de sociale huur en 45 voor de middenhuur (Actieplan Middenhuur).

Grote daktuin
Kenmerkend in het ontwerp zijn de zogenaamde ‘nesten’ als centrale ruimtes in de functionele routing in het gebouw. Voor de daktuin, ruim 1800 m2 groot, is het ontwerp opgesteld door Peter Verkade Landschapsarchitect.

Waarin belegt PMT? Hoe ziet dat er uit in de praktijk?