Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Wij verbeteren ons administratiesysteem en Mijn PMT. Wijzigingen doorgeven of een pensioen aanvragen is nu niet mogelijk. Begin januari 2024 kunt u weer wijzigingen doorgeven.

Gepubliceerd op 24 oktober 2022

PMT breidt aantal woningen met hoogste energielabel uit

PMT gaat de komende jaren nog eens 906 woningen in de portefeuille energiezuiniger maken. De woningen gaan daarmee van energielabels C en D naar het hoogste energielabel A++.

Woningen verduurzamen

We werken al jaren aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot van onze totale beleggingsportefeuille. Tegen 2050 moet de netto nul behaald zijn. Hiermee dragen we bij aan het doel om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graden. Onze Nederlandse vastgoedportefeuille speelt hierin een belangrijke rol. Sinds 2011 hebben we al zo’n 1.500 woningen duurzamer gemaakt. Daar komen de komende jaren nog eens 906 woningen bij.

Deze woningen krijgen onder andere nieuwe beglazing, extra isolatie en energiezuinige afzuiging en hybride ketels. Begin 2023 gaan de eerste projecten van start. De woningen die verduurzaamd zullen worden zijn verdeeld over veertien projecten in Alkmaar, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Eelde Paterswolde, Emmen, Groenlo, Hilvarenbeek, Hummelo-Achter Drempt, Leusden, Roermond, Tilburg en Zoetermeer.

Risicospreiding en het behalen van een stabiel langjarig rendement

Jos Brocken, werknemersvoorzitter PMT: “PMT belegt sinds 1948 in huurwoningen in Nederland. Als verantwoord belegger investeren we in goede, betaalbare en duurzame woningen voor de lange termijn. Risicospreiding en het behalen van een stabiel langjarig rendement zijn daarbij het uitgangspunt. Bijkomend feit is dat PMT bijvoorbeeld in de crisisjaren bewust heeft geïnvesteerd in de woningbouw om de Nederlandse economie te stimuleren en een impuls te geven aan de werkgelegenheid voor bedrijven en werknemers in onze eigen sector, zoals loodgieters, elektriciens en installateurs. Dit zie je onder andere terug bij het plaatsen van zonnepanelen, dan werken we samen met de achterban van PMT.”

Wilt u meer weten over ons beleggingsbeleid? Lees meer op Zo beleggen we.